Röviden

MN
2011. 08. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdupláznák a sertéslétszámot
Elkészítette a Vidékfejlesztési Minisztérium a sertéságazat stratégiáját, amely a jelenlegi hárommilliós létszám megduplázását célozza meg – mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár az Agrommonitor.hu portálnak. Tájékoztatása szerint a részletes intézkedési terveket tartalmazó dokumentum Orbán Viktor miniszterelnök jóváhagyására vár. A sertésstratégia a nemzeti vidékstratégia ágazati szintű megvalósításának felel meg, amit a minisztérium más termékeknél is ki kíván dolgozni. (MN)

Őrizetben a robbantó
Három hónapos előzetes letartóztatásba helyezte vasárnap egy helyi bíróság a krakkói pokolgépes robbantások és gyújtogatások elkövetésével gyanúsított férfit – jelentette a PAP lengyel hírügynökség. A 38 éves Rafal K.-t pénteken fogták el. Házában robbanószerkezetek elkészítéséhez felhasználható anyagokat találtak. Június vége óta Krakkóban négy kisebb pokolgépes robbantás történt, amelyeknek összesen öt sérültjük volt. (MTI)

Szomáliai ételosztás
A Szomália nagy részét uralma alatt tartó iszlamista milícia ellenkezése dacára sikerült kiosztani 400 tonna élelmiszert az ország éhínség sújtotta déli részén – jelentette be a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC). Ez az első eset 2009 óta, hogy az ICRC közvetlenül oszthatott élelmet ezen a területen. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.