Röviden

MTI
2011. 08. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nap, egy pont
Az amerikaiak elleni szombati 2-2-es döntetlen után a magyar válogatott tegnap 2,5-1-5-re kikapott az éllovas örményektől a kínai Ningpóban zajló sakk-csapatvilágbajnokság hetedik fordulójában.Csapatunk így 8 pontjával holtversenyben Oroszországgal és az Egyesült Államokkal a 4–6. helyen áll, és ma a pont nélküli egyiptomiakkal mérkőzik. (MTI)

Schalke-siker
A kupagyőztes Schalke nyerte a német labdarúgó Szuperkupát, miután 0-0 után büntetőpárbajban 4-3-ra legyőzte a bajnok Dortmundot. (MTI)

Életfogytiglan
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség etikai bizottsága életre szóló eltiltással sújtotta a katari Mohamed Bin Hammamot, az ázsiai szövetség volt elnökét, akit bűnösnek talált vesztegetés vádjában. (MTI)

Evans diadala
A várakozásoknak megfelelően Cadel Evans (képünkön középen) a tegnapi zárószakaszon megőrizte az összetettben vezetőnek járó sárga trikót, így megnyerte a Tour de France kerékpáros körversenyt. Az ausztrál kerekes a mezőnnyel érkezett be a párizsi Champs-Élysées-re, a célba. A 21., 95 km-es etapon a brit Mark Cavendish győzött. Összetettben, akárcsak tavaly, a luxemburgi Andy Schleck lett a második, míg a harmadik helyen testvére, Fränk Schleck zárt. Evans a Tour történetének első ausztrál győztese. A kategóriagyőztesek a következők lettek: összetett (sárga trikó): Cadel Evans (ausztrál, BMC); legjobb fiatal (fehér trikó): Pierre Rolland (francia, Europcar); hegyi pontverseny (pöttyös trikó): Samuel Sanchez (spanyol, Euskaltel); pontverseny (zöld trikó): Mark Cavendish (brit, HTC); csapatverseny: Garmin (amerikai). (MTI)

Lovassy negyedik
A lett Andris Smirnovs nyerte a Central European Tour országúti kerékpáros viadal tegnapi versenyét, a Budapest Nagydíjat. A legeredményesebb magyar a negyedik Lovassy Krisztián volt. (MTI)

Elhunyt Kelecevic
Szombaton este Belgrádban halálos motorbalesetet szenvedett Marinko Kelecevic bosnyák válogatott kézilabdázó, aki az előző szezonban az FTC-vel nyert bajnoki bronzérmet. Tegnap este az FTC-csarnoknál gyertyagyújtással emlékeztek a játékosra, aki nyáron a szlovén Celjéhez igazolt. (MTI)

Totóeredmények
A totó helyes tippjei: 2, 1, X, X, 2, X, 2, X, 2, X, 2, 1, 2, 1. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.