Röviden

MTI
2011. 08. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vagyon
A római pénzügyminisztérium felmérése szerint az olaszok ingatlanban tarják a vagyonukat. Mi, magyarok, bankhitelben.

Helikopter-baleset Oroszországban
Három ember életét vesztette, kettő pedig megsérült egy tegnapi helikopter-balesetben az orosz távol-keleti Csukotka területen. A pilóta akkor vesztette el uralmát a helyi légitársaság tulajdonában lévő Mi–8-as gép fölött, amikor földre ereszkedés közben az egyik motor felmondta a szolgálatot. A helikopter földbe csapódott, és kigyulladt. A gépen öten utaztak. Az utóbbi hetekben több légi baleset történt Oroszországban, és csaknem ötvenen vesztették életüket. (MTI)

Előzetesben a pécsi bordélyház üzérei
Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság tegnap annak a bordélyháznak a feltételezett üzemeltetőit, amelyet péntek éjjel számolt fel a rendőrség Pécsen. A bárként üzemelő vendéglátóhelyen több lányt, köztük egy fiatalkorút is prostituáltként foglalkoztattak. A férfit és a nőt 18. élet-
évét be nem töltött személyt foglalkoztató, bordélyház fenntartásával elkövetett üzletszerű kéjelgés elősegítésének bűntettével gyanúsítják. (MTI)

Halottnak vélt szélhámost fogtak
Halottá nyilvánításának negyedszázados évfordulóján bukott le egy szélhámos az Egyesült Államokban. Az immár 72 esztendős Arthur Gerald Jones Las Vegasban lepleződött le, ahol fogadóirodában dolgozott. Jones még 1979-ben tűnt el, azt követően, hogy öszszecsaptak feje felett a csőd hullámai. Tartozásai elől menekült úgymond a halálba 40 évesen, feleségét és három gyereküket magára hagyva. Jonest 1986-ban halottnak nyilvánították. Jones lebukását hamis társadalombiztosítási igazolványa okozta. (MTI)

Kannibálleleteket találtak Mexikóban
Emberhúst fogyasztottak a háborúhoz és a földműveléshez kapcsolódó rítusaik során a XV. század közepén barlanglakásokban élő xixime indián törzs tagjai, derült ki mexikói antropológusok kutatásaiból. A mexikói szakemberek negyven emberi csontot találtak a Durango-hegységben lévő Maguey-barlangban. A törzs kannibalizmusát már az európai misszionáriusok és felfedezők által készített XVII. századi feljegyzések is említik. (MTI)

Rekordszámú turista Horvátországban
Minden eddiginél több turista érkezett Horvátországba a múlt hét végén az idei esztendőt figyelembe véve. A zágrábi belügyminisztérium adatai szerint péntektől vasárnap éjfélig összesen 1,367 millió utas lépte át a horvát határokat. A Horvátországba érkezők számának megugrása a tavaly júliusi utolsó hétvége adataihoz viszonyítva is jelentős: 53 ezerrel több vendég érkezett most, mint akkor. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.