Röviden

MN
2011. 08. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harcban az éremért
A kínai Ningpóban zajló sakk-csapatvilágbajnokság nyolcadik fordulójában válogatottunk 3-1-re nyert Egyiptom ellen, így az utolsó kör előtt megőrizte esélyét az éremszerzésre. A dobogóhoz ma mindenképpen nyerni kell Kína ellen. Tegnap Almási Zoltán világossal, Polgár Judit sötéttel győzött, Lékó Péter sötéttel, Erdős Viktor világossal remizett. Az állás: Örményország 13 pont (20,5 táblapont), Kína 11 (20), Ukrajna 11 (17,5), Oroszország 10 (19,5), Magyarország 10 (18), Egyesült Államok 8 (16), Azerbajdzsán 7 (16,5), India, Izrael 5-5, Egyiptom 0. (MN)

Két hazai doppingeset
A Magyar Antidopping Csoport tájékoztatása szerint pozitív A mintát produkált egy-egy magyar versenyző június 26-án az atlétikai U23, junior és ifjúsági egyéni ob-n, valamint a kerékpáros-utánpótlás és felnőtt ob-n. Az érintett utánpótláskorú atléta nem tagja a válogatott keretnek. Az A minta pozitív vizsgálati eredménye önmagában nem jelenti a doppingvétség megállapítását, a versenyző kérheti a B jelű minta analízisét. (MTI)

Megvan a garancia
Biztosítja a kormány a 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokság megrendezésére benyújtandó magyar pályázathoz szükséges állami garanciát – ismertette a kabinet hétfői döntését a miniszterelnök szóvivője. Szijjártó Péter újságírók előtt azt mondta, ezzel minden akadály elhárult a magyar pályázás útjából. A készülőben lévő pályázat riválisai Spanyolország, Szerbia, valamint – közösen – Fehéroroszország és Litvánia lesznek. (MTI)

Három jelölt
Lionel Messi (képünkön), Cristiano Ronaldo vagy Xavi Hernandez kapja meg az elmúlt idény legjobb európai labdarúgójának járó díjat, amelyet idén először ad át a kontinentális szövetség. Az UEFA hétfőn tette közzé az 53 sportújságíró részvételével rendezett előzetes szavazás eredményét, melynek folytán a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelonát erősítő Messi és Xavi, továbbá a 40 góllal spanyol ligarekordot döntött Ronaldo (Real Madrid) jutott be a legjobb háromba. A döntő voksolásra augusztus 25-én, a BL csoportkörének monacói sorsolásán kerül sor. (MTI)

Harcban az éremért
A kínai Ningpóban zajló sakk-csapatvilágbajnokság nyolcadik fordulójában válogatottunk 3-1-re nyert Egyiptom ellen, így az utolsó kör előtt megőrizte esélyét az éremszerzésre. A dobogóhoz ma mindenképpen nyerni kell
Kína ellen. Tegnap Almási Zoltán világossal, Polgár Judit sötéttel győzött, Lékó Péter sötéttel, Erdős Viktor világossal remizett. Az állás: Örményország 13 pont (20,5 táblapont), Kína 11 (20), Ukrajna 11 (17,5), Oroszország 10 (19,5), Magyarország 10 (18), Egyesült Államok 8 (16), Azerbajdzsán 7 (16,5), India, Izrael 5-5, Egyiptom 0. (MN)

Két hazai
doppingeset
A Magyar Antidopping Csoport tájékoztatása szerint pozitív A mintát produkált egy-egy magyar versenyző június
26-án az atlétikai U23, junior és ifjúsági egyéni ob-n, valamint a kerékpáros-utánpótlás és felnőtt ob-n. Az érintett utánpótláskorú atléta nem tagja a válogatott keretnek. Az A minta pozitív vizsgálati eredménye önmagában
nem jelenti a doppingvétség megállapítását, a versenyző kérheti a B jelű minta analízisét. (MTI)

Megvan a garancia
Biztosítja a kormány a 2015-ös női kosárlabda Európa-
bajnokság megrendezésére benyújtandó magyar pályázathoz szükséges állami garanciát – ismertette a kabinet hétfői döntését a miniszterelnök szóvivője. Szijjártó Péter újságírók előtt azt mondta,
ezzel minden akadály elhárult a magyar pályázás útjából. A készülőben lévő pályázat riválisai Spanyolország, Szerbia, valamint – közösen – Fehéroroszország és Litvánia lesznek. (MTI)

Három jelölt
Lionel Messi (képünkön), Cristiano Ronaldo vagy Xavi Hernandez kapja meg az elmúlt idény legjobb európai labdarúgójának járó díjat, amelyet idén először ad át a kontinentális szövetség. Az UEFA hétfőn tette közzé
az 53 sportújságíró részvételével rendezett előzetes szavazás eredményét, melynek folytán a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelonát erősítő Messi és Xavi, továbbá a 40 góllal spanyol ligarekordot döntött Ronaldo (Real Madrid) jutott be a legjobb háromba. A döntő voksolásra augusztus 25-én, a BL csoportkörének monacói sorsolásán kerül sor. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.