Röviden

Dékány Lóránt
2011. 08. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csúcson a benzinár
Holnap literenként három forinttal emelkedik a benzin és négy forinttal a gázolaj ára a töltőállomásokon – erősítették meg a Holtankoljak.hu információit piaci szereplők. Így a 95-ös átlagára 388, míg a dízelé 375 forintra rúg, de a legdrágább kutakon 405 forintos benzinárral és 392 forintos gázolajárral is találkozhatnak az autósok. Az előbbi esetében ez a történelmi csúcs beállítását jelenti. (D. L.)

Lesz Bánk bán Los Angelesben
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a Filharmónia Budapest Nonprofit Kft.-t bízta meg a Bánk bán Los Angeles-i bemutatójának előkészítésével – közölte a tárca. Az állami cég feladata, hogy felvegye a kapcsolatot a Los Angeles-i Operával, tisztázza a szakmai, pénzügyi kérdéseket. A kultúráért felelős államtitkárság azon dolgozik, hogy Erkel Ferenc művét a következő idényben mutassák be Los Angelesben. (MTI)

Nem jön Netanjahu
Belpolitikai elfoglaltságai miatt elhalasztotta július 27-i lengyelországi látogatását az izraeli kormányfő. Benjamin Netanjahu arról próbálta volna meggyőzni a lengyel vezetőket, hogy ne támogassák az ENSZ-közgyűlésben azt a kérelmet, amellyel a palesztinok önálló államuk elismerését akarják elérni. Lengyel lapok azt írták, varsói látogatásáról Netanjahu egyenesen Budapestre utazik. A Külügyminisztérium közölte, hogy az izraeli miniszterelnök a közeljövőben nem látogat Budapestre. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.