Röviden

MTI
2011. 08. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Contador várhat
Mégsem a jövő héten, hanem talán majd novemberben tárgyalja a doppingvétségen ért, ám a vád alól felmentett Alberto Contador spanyol kerékpáros ügyét a nemzetközi Sportdöntőbíróság. A lausanne-i székhelyű testület kedden jelentette be, hogy a feleknek több időre van szükségük a bizonyítékok és egyéb speciális, tudományos igazolások csatolására. Contador tegnap közölte, hogy idén kihagyja a spanyol körversenyt, a Vueltát. (MTI)

Tarolt a Videoton
A bajnok Videotonból került ki a legtöbb győztes a Magyar Labdarúgó-szövetség keddi díjátadóján, ahol a 2010/11-es szezon legjobbjait jutalmazták. A legjobb játékosnak,
valamint a gólkirálynak járó kristályvázát is André Alves, a székesfehérváriak brazil támadója vehette át, az év felfedezettje pedig csapattársa, Elek Ákos lett. Az edzők között az a Mezey György végzett az élen, akit az idény végén a portugál Paulo Sousa váltott a bajnokcsapatnál. Kassai Viktor a legjobb játékvezető. (MTI)

Mégis menesztik
Az előzetes hírekkel szemben mégis menesztik Sergio Batistát, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. Az utódját még nem jelölték ki, s amíg ez nem történik meg, Batista intézi az adminisztratív tennivalókat. Batistát tavaly a világbajnokság után nevezték, akkor Diego Maradonát váltotta. (MN)

Vígh László 70 éves
A Magyar Tornaszövetség (Matsz) dísztávirattal köszöntötte a kedden 70 éves Vígh László mesteredzőt, akinek olimpiai bajnok tanítványa, a Matsz-elnök Magyar Zoltán telefonon gratulált a jeles esemény alkalmával. „Nagyon jót beszélgettünk reggel, így utólag a kemény versenyek és edzések is megszépülnek. Zseniális feltaláló, csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla, a lólengés meghatározó alakja, három elemet is ő talált ki, ezek kombinációi meghatározzák a sportágat” – mondta Magyar Zoltán. (MTI)

Üdvözlet
Egy évvel a londoni játékok nyitóünnepsége előtt eredményes felkészülési hajrát kívántak
a jelen élversenyzőinek a magyar olimpiai bajnokok. „Nehéz, küzdelmes esztendő vár rátok, már több mint kétszáz ország versenyzői készülődnek világszerte. Töretlen bizalommal kísérjük erőfeszítéseiteket. Ahogyan mi annak idején, az elkövetkezendő időben ti is Londonra gondolva aludjatok el” – áll abban a levélben, amelyet Dömötör Zoltán, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke juttatott el az MTI-hez. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.