Röviden

MN
2011. 08. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rontott az MSZP
A Fidesz támogatottsága a biztos pártválasztók között 53 százalékos, amely megegyezik az egy hónappal korábbi szinttel – derül ki a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet júliusi felméréséből. Az MSZP-re az emberek 20 százaléka voksolna biztosan, 4 százalékkal kevesebb, mint júniusban. Az LMP az elmúlt egy hónapban 4 százalékkal növelni tudta támogatottságát a biztos pártválasztók (10 százalék) körében, a Jobbik támogatottsága az elmúlt egy hónapban egy százalékkal csökkent, így 15 százalékra módosult. (MTI)

Nem létező forrás?
Úgy tűnik, a kormány nem növelni akarja az egészségügyben dolgozók számát, hanem radikálisan csökkenteni. Nem létező pénzekből akarja ugyanis rendezni a rezidensek és az ágazatban dolgozók bérviszonyait – vélekedett Havas Szófia (MSZP). Mint mondta: a jövő évre tervezett 96 milliárdos forráskivonás eredményeképpen romlik majd a gyógyítás minősége és nőni fognak a várólisták. 2012 a haldoklás éve lehet, ha az ellátórendszer tovább romlik, a várólisták tovább hosszabbodnak és az orvosok továbbra is tömegével hagyják el az országot. (MN)

Kész a kritikus EKF-leltár
Elkészült a tavalyi EKF-év tapasztalatait, hatását és következményeit taglaló azon szakértői anyag, amelyet Páva Zsolt polgármester felkérésére több neves szakember közreműködésével Ágoston Zoltán irodalmár, a Jelenkor folyóirat főszerkesztője állított össze. A Pécsi Újság értesülései szerint az immár egybeszerkesztett dokumentum egy része a felkészülési években tapasztalt visszásságokat taglalja, kritikusan néven nevezve bizonyos személyeket. (MN)

Rektori kinevezés
Schmitt Pál köztársasági elnök tegnap megbízta a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektori feladatainak ellátásával Fekete Károly egyetemi tanárt. A Magyarországi Református Egyház hírszolgálatának közlése szerint az 1960-ban született Fekete Károly jelenleg a DRHE tanszékvezető egyetemi tanára, de 1997 és 2005 között már volt az egyetem rektora, akkor betöltötte a Debreceni Református Kollégium igazgatótanácsának elnöki, valamint 1998– 1999-ben a Debreceni Egyetemi Szövetség szenátusának alelnöki tisztségét is. (MTI)

LMP-s főtérjavaslat
A Városháza melletti ideiglenes park és a szomszédságában álló hivatali parkoló helyén alakítsák ki Budapest új, „multifunkcionális” főterét – javasolta tegnap a fővárosi LMP. A párt ötletpályázat kiírását kezdeményezte a városvezetésnél. Somfai Ágnes közgyűlési képviselő szerint az ötletpályázatot, amelyhez az LMP javaslatára a fővárosi költségvetésben korábban 20 millió forintot már elkülönítettek, még az idén ki lehetne írni, és a beruházás még ebben a ciklusban el is indulhatna. Az LMP szerint azért kellene Budapestnek főteret adni, mert jelenleg ilyen funkciójú területe nincs. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.