Röviden

Vigh Dániel
2011. 08. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiány
Kifogyott a papírból a brit adóhivatal, ezért több százezer lakosnak nem tudja kiküldeni idejében az adóbefizetés esedékességére emlékeztető levelet. A fizetési felszólításokat valószínűleg akár lapulevélen is, de kiküldik.

Meghalt az elgázolt kislány
A kórházban meghalt az a másfél éves tótkomlósi kislány, akit az édesanyja gázolt el július 16-án. A személygépkocsi vezetője a családi házból tolatott ki, nem vette észre az autó mögött tartózkodó gyermeket, és elütötte. A Békés Megyei Online úgy értesült, hogy májműtétet hajtottak végre a kislányon. Bár terveztek más beavatkozást is rajta, nem sikerült életben tartani. (MTI)

Lőszert találtak
Este már visszatérhettek a lakók a házakba, amelyeket azután ürítettek ki, hogy két kukoricagránátot, valamint egy 50 centiméter hosszú, lövedéknek látszó tárgyat találtak egy családi ház pincéjében Kecskemét Ballószög településrészén tegnap. A tűzszerészek megállapították, hogy a két kukoricagránátot már korábban hatástalanították, a lövedéket azonban további vizsgálatra elszállították a helyszínről. (MTI)

Segítséget várnak
A nyári viharkárok helyreállításához adományokat vár Gávavencsellő – tette közé az Önkormányzati Sajtószolgálat (www.onkormanyzat.mti.hu) honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település helyhatósága. Gávavencsellőn a július 18-án és 19-én, szélviharral és jégesővel kísért felhőszakadás mintegy 25 millió forintos kárt okozott, és a biztosítással nem rendelkező lakosok képtelenek saját erőből megoldani az épületkárok helyreállítását – mondta Sztankovics Tibor alpolgármester. (MTI)

Pontosabbá válik a vészjelző rendszer
Egy új szuperszámítógép beüzemelésével elkészült az Országos Meteorológiai Szolgálat kistérségi szintű időjárási veszélyjelző rendszere, és augusztus 1-jén megkezdi a működését. A rendszer a riasztásokat régiók helyett kistérségekre, a figyelmeztetéseket pedig megyékre lebontva adja ki. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.