Röviden

MTI
2011. 08. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Népszerűbbek a magyarok
Pozsony. A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a Híd és a Magyar Koalíció Pártja (MKP) is bejutott volna a pozsonyi parlamentbe, amenynyiben július első felében parlamenti választást tartottak volna Szlovákiában. A Robert Fico vezette ellenzéki Irány-Szociáldemokrácia (Smer) megszerezné a 150 parlamenti mandátum majdnem felét,
69-et. (MTI)

Szíriai vérengzés
Damaszkusz. A biztonsági erők legalább 11 embert megöltek a szíriai főváros, Damaszkusz külterületén – közölte egy helyi emberijog-védő szervezet. Ammár Kurabi szerint a biztonsági erők házkutatásokat tartottak Kanaker településen, ekkor történtek a gyilkosságok. (MTI)

Palesztin kérés az ENSZ BT-hez
A palesztinok kérni fogják az ENSZ Biztonsági Tanácsától a palesztin állam szeptemberi felvételét – jelentette be Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke, aki kizárta, hogy újrakezdődnének a tárgyalások Izraellel még az ENSZ-közgyűlés ülésszaka előtt. (MTI)

Javuló viszony
Újdelhi. India szerint jó úton vannak az Újdelhi és Iszlámábád közötti kapcsolatok – derült ki a két dél-ázsiai ország külügyminiszteri találkozója után. Az iszlámábádi kormány által a külügyi tárca élére a múlt héten kinevezett Hina Rabbani Khar (képünkön) az együttműködés új korszakáról beszélt. (MTI)

Terroristákat fogtak el
Bukarest. Négy iszlamista terroristát vettek őrizetbe Bukarestben és a Maldív-szigeteken végrehajtott közös akciójuk során a román és az amerikai terrorelhárító hatóságok. A török és iráni állampolgárokat azzal gyanúsítják, hogy nagy mennyiségű kábítószert és fegyvert szállítottak a libanoni síita Hezbollahnak és az afganisztáni táliboknak. (R. Sz.)

Bizonytalanság Tunéziában
Tunisz. Határozatlan ideig meghosszabbította a rendkívüli állapotot a tunéziai átmeneti kormány. A rendkívüli állapot számos szabadságjogot korlátoz, és január 14., Zin el-Abidin ben Ali bukása óta van érvényben. (MTI)

Szankció oroszoknak
Washington. Beutazási korlátozásokat rendelt el az Egyesült Államok 60 olyan orosz tisztviselővel kapcsolatban, akiket felelősnek tekintenek Szergej Magnyitszkij jogász 2009-ben vizsgálati fogságban bekövetkezett haláláért. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.