Röviden

MN
2011. 08. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros visszavonul
Végleg bezárja a világ legsikeresebb hedge fundját a magyar származású guru, Soros György. Bár a milliárdos befektető már korábban visszavonult az aktív befektetési tevékenységtől, fiaival most úgy döntött, hogy a főként a család vagyonát gondozó hedge fundját felszámolják, a külső befektetőket kifizetik, és ezentúl csak a családi vagyont kezelik – írja a Portfolio.hu a Bloombergre hivatkozva. A Quantum Fund nevű alap 40 éven keresztül nagyjából 20 százalékos évi átlaghozamot produkált, az elmúlt másfél évben azonban igen gyengén szerepelt. (MN)

Kabul nem enged
Afganisztán nem írja alá az Egyesült Államokkal a tervezett hosszú távú partnerségi szerződést, ha Washington nem fogadja el a Kabul által megszabott feltételeket – közölte tegnap Hamid Karzai afgán elnök. A külföldi erők nem vehetnek őrizetbe embereket, és be kell fejezniük az afgán otthonok elleni éjszakai támadásokat – mondta Karzai. (MTI)

Lemond a zaklatással vádolt képviselő
Bejelentette tegnap lemondását David Wu amerikai demokrata képviselő, akit azzal vádol egy 18 éves nő, hogy az akarata ellenére szexuális kapcsolatot létesített vele. Pártja vezetői a vád nyomán etikai vizsgálatot kezdeményeztek az 56 éves, tajvani születésű politikus ellen. Wu elismerte tettét, de mint mondta, a légyott a nő beleegyezésével történt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.