Röviden

MN
2011. 08. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhunyt Molnár Gál Péter
Hetvenöt éves korában elhunyt Molnár Gál Péter színikritikus, újságíró, dramaturg, színháztörténész. Molnár Gál Péter 1936. július 11-én született Budapesten. 1961 és 1978 között a Népszabadság kulturális rovatvezetője volt. Számos színházi tárgyú tanulmányt és könyvet publikált. 2004 novemberében elismerte, hogy 1963-ban aláírta a beszervezési nyilatkozatot. 1963–78 között adott a BM III/III-as főcsoportfőnökségének titkos jelentéseket Luzsnyánszky Róbert fedőnéven. (MN)

Zéró toleranciát a GMO-val szemben!
Több civil szervezet közös állásfoglalása szerint a magyarországi génmanipulált vetőmag ügyében a zéró tolerancia és a vetőmag-önrendelkezés a megoldás. A környezetvédők úgy vélik: a napvilágra került esetek ismételten igazolják azt, hogy a genetikailag módosított (GM) vetőmagot és hagyományos vetőmagot is előállító óriáscégek képtelenek ellenőrzésük alatt tartani az általuk kifejlesztett technológiát. (MTI)

Incidens a határon
Feldühödött szerbek Molotov-koktélokkal lángba borították a jarinjei határátkelőt, amely a zömmel albánok lakta Koszovó északi részén, a Szerbiával közös határon fekszik. A gyújtogatás néhány órával azután történt, hogy visszavonták két vitatott határátkelőről a koszovói különleges rendőri egységeket. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.