Röviden

MN
2011. 08. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korcsmár, Fehér
Egervári Sándor szakvezető kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott keretét az augusztus 10-i, Izland elleni mérkőzésre, az őszi Eb-selejtezők főpróbájára. Hiányzik a sérült Gera Zoltán, újonc lehet Korcsmár Zsolt és Fehér Zoltán, míg Halmosi Péter ismét kerettag. Behívásukra Juhász Roland és Vanczák Vilmos eltiltása miatt van szükség, akik nem léphetnek pályára szeptemberben a svédek ellen. (MTI)

47. hely, 3. kalap
A magyar futballválogatott kettőt rontva 47. a FIFA világranglistáján, de megőrizte európai 27. helyét, így a vb-selejtezők hét végi sorsolásán a 3. kalapból húzzák ki. Vezetnek a spanyolok, a Copa-első Uruguay a 18.-ról az 5. pozícióba ugrott, Eb-selejtezős riválisaink közül Hollandia 2., Svédország 19., Finnország 75., Moldova 85., San Marino 203. (MTI)

BL-selejtezők
Labdarúgó BL, 3. selejtezőkör: HJK Helsinki–Dinamo Zagreb 1-2, Twente–Vaslui 2-0, Rangers– Malmö 0-1, Genk (Köteles, Tőzsér)–Partizan 2-1, Dinamo Kijev–Rubin 0-2, Zesztafoni–Sturm 1-1, Ekranas–BATE 0-0, APOEL–Slovan 0-0, Liteksz–Wisla 1-2. (MTI)

Cicáztak a nagyok
Felkészülési futballmérkőzésen Berlinben a Real Madrid 3-1-re verte a Herthát, Hongkongban a Chelsea 4-0-ra a helyi Kitchee-t. (MTI)

Egy junior vb-érem
Az egy korcsoporttal lejjebb Eb-1. Herczeg Norbert (54 kg) 17-5-re verte a fehérorosz Szabelnyiket, így elődöntős az asztanai junior ökölvívó vb-n. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.