Röviden

MTI
2011. 08. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nihil
Az észak-koreaiak 99,97 százaléka szavazott a hét végi választásokon – jelentették be hivatalosan. Csak a külföldön tartózkodók vagy hajón utazók nem tudtak voksolni, de őket úgyis bebörtönzik, ha hazaértek.

Öngyilkos lett a cserbenhagyó
Leugrott egy bevásárlóközpont tetőteraszáról és meghalt kedden este Budapesten az a 48 éves szegedi férfi, aki Szeged-Szentmihálytelken hétfőn elütött egy 16 éves lányt, majd a helyszínt megállás és segítségnyújtás nélkül elhagyta. A lány súlyos sérüléseket szenvedett, a rendőrség országos körözést adott ki a kisteherautó és vezetője ellen. A BRFK munkatársai a férfi által használt autót is lefoglalták. (MTI)

Leszúrta az apját
Saját 23 éves fia szúrta le az 52 éves nyírmadai férfit kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen. A fiatalember beismerte tettét. A két férfi előzőleg azon szólalkozott össze, hogy az apa a kocsmában volt a szomszéddal. A gyilkosság előtt a fiú a szomszédnál is járt, akit megütött és megrúgott, így súlyos testi sértésért is felelnie kell. (MTI)

Hendra-vírus kutyában
Most először kutya szervezetében találtak Hendra-vírust az ausztráliai állat-egészségügyi hatóságok. A kórokozó, amely halálos veszélyt jelent az emberre, eddig csak lovakat támadott meg. A vírus influenzaszerű tüneteket okoz, később tüdőgyulladás és agyvelőgyulladás is kialakulhat. A kórokozó eredeti „gazdája” a fertőzött gyümölcsdenevér. A vírushordozó kutya jól érzi magát, karanténba került.

Díjat ajánlanak a nyomravezetőnek
Még mindig életveszélyes annak a 79 éves férfinak az állapota, akit két csuklyás férfi megtámadott és brutálisan bántalmazott a múlt hét pénteken Oroszlányban, a háza udvarán. A rendőrség egymillió forint jutalmat ajánlott fel annak, aki megnevezi a támadókat, vagy információval szolgál a kilétükről. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 7, 9, 16, 20, 21, 23, 24. Második sorsolás: 4, 6, 8, 11, 23, 29, 31. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.