Röviden

MN
2011. 08. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döntés a művészeti pénzekről
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által meghirdetett előadó-művészeti pályázatokról döntött Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter: több mint egymilliárd forint támogatáshoz jutnak a nyertesek. A VI. kategóriába sorolt független színházak 83 eredményes pályázójának nettó 759,05 millió forintos keret áll rendelkezésére. Pénzt kaphatnak még a hazai hivatásos táncművészeti szervezetek és a II. kategóriába sorolt zenekarok és énekkarok is. (MN)

Megnyílt a 100. Wagner-fesztivál
A Tannhäuser premierjével kezdődött meg hétfőn Bayreuthban a 100. Richard Wagner Fesztivál. Az augusztus 28-ig tartó játékok kapcsán a spanyol konzervatív napilap, az ABC kifogásolta, hogy a Liszt-évben, Liszt Ferenc nyughelyén rendezett fesztivál programjából kimaradt a zeneszerzőről való méltó megemlékezés. (R. K. K.)

Az Operaház sikere Finnországban
A Magyar Állami Operaház szólistái, zenekara és kórusa Kocsár Balázs vezényletével hét előadást ad Finnországban, a savonlinnai operafesztiválon. Az Operaház társulata Kodály: Psalmus Hungaricus című művét, Bartók Kékszakállúját és Verdi Don Carlos című operáját adja elő. Az eddig lezajlott három előadás óriási sikert hozott az együttesnek, a finn sajtó magasztalja
a magyar művészek produkcióit. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.