S. O. S. Love: magyar film 3D-ben

Kárpáti György
2011. 08. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar–amerikai–orosz koprodukcióban készíti Sas Tamás az S. O. S szerelem alapján írt új, romantikus vígjátékát. Az S. O. S. Love címen forgó produkció főszerepeiben az amerikai Daryl Hannah (Kill Bill, Acélmagnóliák, Tőzsdecápák) és Billy Zane (Titanic) szerepel, mellettük Oroszország egyik legkedveltebb komikussztárja, Jevgenyij Szticskin, valamint Árpa Attila, Hujber Ferenc, Hevér Gábor, Kovács Patrícia és Szinetár Dóra is látható lesz a filmben. Sőt, a tegnapi sajtótájékoztatón kiosztott ismertető szerint mintha még Tom Cruise is feltűnne az új produkcióban – ám Sas Tamás egyelőre titkolja, hogy a hollywoodi filmcsillag milyen szerepben lesz látható.
A film érdekessége vélhetően nem a romantikus vígjáték műfaj: Sas Tamás mozija lesz az első 3D-ben forgatott magyar játékfilm. (Igaz, a világ filmgyártásában ezt a technikát a romantikus vígjáték műfajban sem használták eddig gyakran.) A romantikus komédia egy társkereső ügynökségről szól, amelynek tagjai a hazai pályáról egy külföldi munkával rögtön a mély vízbe csöppennek, amikor megbízást kapnak egy orosz vállalkozótól egy hollywoodi sztár behálózására. Az ügynökség a szerelemre szakosodik, pontosabban a „nagy ő” megtalálására és behálózására.
A filmet a rendező producerként is jegyzi, aki elmondta, hogy a költségvetés elkészítése másfél évig tartott, a film büdzséje 500 millió forint lesz, s nem kaptak magyar állami támogatást. A forgatókönyvet Agnes Fernandes és Csikesz Judit készítette, operatőre Miklauzic Márton. A film július közepétől forog Los Angeles-i, majd magyarországi helyszíneken. Az utómunkálatok ősszel zajlanak, az S. O. S. Love tervezett hazai bemutatójának időpontja december 15-e.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.