Szolidaritás

MTI
2011. 08. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap este érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre az a tizenhét fős japán diákcsoport, amely negyedévvel a Japánt sújtó pusztító erejű földrengés és az atomerőmű-baleset után Fukusima környékéről Európába látogat. A diákokat a repülőtéren Lázár János, Hódmezővásárhely fideszes polgármestere és Ito Tecou, Japán magyarországi nagykövete fogadta. A hódmezővásárhelyi önkormányzat az úgynevezett Kizuna projekt keretében látja vendégül a 13–17 éves fiatalokat. A kizuna kifejezést a japánok az emberi kapcsolatokra, baráti kötelékekre alkalmazzák, ezért választotta ezt a szót az alföldi város képviselő-testülete szolidaritási akciója címéül. A tervek szerint ma, rövid városnézés után a fiatalok ellátogatnak a közelmúlt helyi történelmét bemutató Emlékpontba, megismerhetik a hírneves vásárhelyi fazekasság értékeit, és a tájházban ki is próbálhatják a korongozást. Ellátogatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba is, majd két napot a Balatonnál pihennek. Vásárhelyre visszatérve túrázhatnak, majd Szegeden is eltöltenek egy napot. A csoport magyarországi látogatása Budapesten fejeződik be, a városnézés mellett megtekintik a Szépművészeti és a Nemzeti Múzeumot, a Csodák Palotáját és – mivel közülük többen is zenét tanulnak – a Zeneakadémiát. A csoportot a Sándor-palotában Schmitt Pál államfő, az Országházban Orbán Viktor miniszterelnök fogadja. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.