Támogatás helyi és körzeti médiumoknak

Hírösszefoglaló
2011. 08. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amédiatanács több mint 35 millió forintnyi támogatás szétosztásáról döntött, amelyből a helyi és a körzeti rádiók, televíziók részesülhetnek – tudta meg az MTI. A testület tavasszal tett közzé pályázati felhívást műszaki fejlesztések idei támogatására a közösségi, a nem nyereségérdekelt és a közműsor-szolgáltatók számára; ezzel 10 pályázót csaknem 25 millió forint támogatásban részesített. Mostani döntésével azonos pályázói körben a „helyi közszolgálati” televíziók fenntartási és üzemeltetési költségeihez is hozzájárult valamivel több mint tízmillió forinttal.
A médiatanács közleménye szerint a médiaszolgáltatások sokszínűsége kiemelten fontos érték: ehhez járulhat hozzá a szervezet azzal, hogy a helyi információkat, értékeket közvetítő szolgáltatói körben a műszaki, illetve a működési háttér biztosításához szükséges összeg egy részét finanszírozza. A testület a teljes támogatási keretet korábban már csaknem a duplájára emelte: a tavalyi 375 millió forintról 600 millió forintra.
A pályáztatás még nem zárult le, az idén hasonló célokra további több mint 211 millió forintot lehet fordítani. Ebből a rezsiköltségekre 136 millió, műszaki jellegű kiadásokra pedig 75 millió forint áll a helyi közszolgálat rendelkezésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.