Terrorral fenyegetett a rendőr?

Swendt Pál
2011. 08. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terrorcselekménnyel fenyegetés bűntettének gyanújával hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség azt a nyugdíjas Pest megyei rendőrt, aki június közepén életveszélyesen megfenyegette Lázár Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét (képünkön) és gyermekeit – értesült lapunk. A férfi azonos azzal az elkövetővel, aki korábban telefonon fenyegette meg Czerván Györgyöt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárát is. Ezt a tettét zaklatásnak minősítették, azonban a fideszes országgyűlési képviselőnek eljuttatott levelet a nyomozók másként értékelték. A férfi a neki nem tetsző, a szolgálati nyugdíj rendszerének megváltoztatását célzó parlamenti döntés esetén Lázár János gyermekeinek lesavazását, végtagjaik csonkolását helyezte kilátásba, ami a terrorcselekmény kategóriájába tartozik. A törvény szerint aki állami szervet vagy annak képviselőjét arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ellenkező esetben személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyeget, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A szabadlábon védekező exrendőr a július 1-jén tartott kihallgatásakor tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.