Tescós jogász is írta a törvénykönyvet

Tíz éve a Tesco megbízott munkajogásza Pethő Róbert, a nagy vihart kavart, a dolgozók jogait gyakorlatilag minden területen gyengítő munka törvénykönyve tervezet egyik szerzője.

Bákonyi Ádám
2011. 08. 07. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretes, szinte nincsen olyan munkaügyi szabálysértés, amit a multinacionális vállalat ne követett volna el. A jelenlegi törvénytervezet pedig lényegében orvosolná a Tesco pótlékkifizetésekkel, munkaidő-beosztással kapcsolatos problémáit. Az MSZOSZ szerint az új szabályozás lehetőséget teremt arra, hogy a dolgozónak szabadidőbeli viselkedése alapján is felmondhassanak, ha úgymond megsértette a munkaadó érdekét. Szijjártó Péter megerősítette, hogy konzultációs munkaanyagról van szó, amely változhat még, a védett kor intézménye pedig biztosan bekerül a munka törvénykönyvébe.

Részletek a 2. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.