Többségében kellemes riválisok

Munkatársunktól
2011. 08. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegy magyar csapat léphet ki ősztől kézilabdában a kontinentális kupaporondra. A nők és a férfiak szokásos ötös kvótája mellett ezúttal további egy pozíciót jelent, hogy a Ferencváros nyerte a női KEK-et. A Bajnokok Ligájában érintett Veszprém és Szeged, illetve Győr és Debrecen ellenfelei már korábban ismertté váltak, a többi hét együttes azonban a tegnapi, bécsi sorsoláson kapott riválist.
A női KEK-ben a címvédő FTC hazai pályán az osztrák Union Korneuburggal, míg az Alcoa idegenben az izlandi Frammal csap össze a második körben. A női EHF-kupában a Vác a fehérorosz Minszk otthonában, a Békéscsaba pedig a 2002-es BL-győztes, azóta jelentősen meggyengült macedón Vardar Szkopje ellen idegenben kezdi meg a harmadik kört.
A férfiaknál is a Fradi a KEK-induló, ám mivel a népligetiek nyáron egyesültek a PLER KC-vel, a közös alakulat örülhet annak, hogy a harmadik körben a European University Cyprus csapatával találkozik. A továbbjutás garantált, igaz, az utazási költség magasabb, mint mondjuk az Ausztriában szomszédoló ferencvárosi lányoknál.
Csakúgy, mint a férfi EHF-kupa harmadik körében a Balatonfüred számára, amely hazai pályán a luxemburgi Berchammel kezd. A görög PAOK otthonában rajtoló Tatabánya esélyei sem rosszak, bár az óvatosság nem árt, hiszen a Szeged 2010 februárjában BL-csoportmérkőzésen 27-26-os vereséget szenvedett el Szalonikiben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.