TOTO

Munkatársunktól
2011. 08. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekesnek mondható a totó 30. heti 2. fordulós szelvénye, hiszen megtalálható rajta hét német kupamérkőzés és hat svéd bajnoki mellett a holland labdarúgó Szuperkupa is. Ezen a szokásoknak megfelelően a bajnok a kupagyőztessel, vagyis az Ajax a Twentével találkozik. Érdekesség, hogy a KNVB Beker, vagyis a Holland Kupa fináléjában is egymással találkoztak májusban Rotterdamban, s a Twente 0-2-ről állt fel, majd a hosszabbításban Janko góljával megszerezte a trófeát. A szombat esti „szuper” derbit viszont Amszterdamban, az ArenA gyepén játsszák, ebből és a bajnoki meccsekből (2-2 és 3-1 az Ajaxnak) kiindulva inkább egyest írunk a pluszmérkőzés után.
Németországban a hétvége a helyi kupa 1. fordulójáé, ahol még az alsóbb régiós gárdák is bőven érdekeltek. A drezdai Dynamo osztályozón jutott fel a második vonalba, ahol jelenleg a tizenkettedik. Szép, s rendre megtelő stadionjában komoly ellenfele lehet a Bundesliga I legutóbbi ezüstérmesének, a Leverkusennek. A gyógyszergyáriak fő nyári erősítése a nyolcmillió euróért Mainzból érkezett Schürrle, a veszteség pedig a Juventushoz tíz és fél millióért távozott chilei Vidal. A Duisburg felkészülési derbin legutóbb legyőzte a Schalkét, viszont két eddigi második ligás meccsét elvesztette, a harmadvonalas Babelsberg ellen jöhet a javítás. Az első osztályba feljutott Augsburg a harmadosztályba kiesett Oberhausenhez látogat, ez jelzi az erőviszonyokat, kiegyenlítettebb lehet a Rostock– Bochum és a Karlsruhe–Aachen másodvonalas csata. Az ezen a szinten álló Cottbus a regionalligás Kielhez látogat, az első osztályú Freiburg pedig a harmadosztályú Unterhachinghoz, itt a hazai siker lenne a meglepetés.
A svéd Allsvenskan élén tizennyolc kör után álló Helsingborg a 7. Göteborgot fogadja a győzelem reményében. A 12. Norköpping és a 13. Trelleborg a kiesés elkerüléséért küzd, számít a hazai pálya, ahogy a 6. Häcken és a 14., osztályozós helyen álló Syrianska randevúján is, bár itt a különbség szintén jelentős. A 2. Elfsborg a 3. AIK Stockholmhoz látogat, remigyanús a rangadó, csakúgy, mint a 9. Malmö és a 11. Djurgarden, valamint a 8., de rossz szériát futó Gefle és a 10. Örebro csatája.

tippjeink:
1. Dynamo Dresden–Leverkusen X
2. Babelsberg–Duisburg 2
3. Oberhausen–Augsburg X, 2
4. Rostock–Bochum 1, X
5. Holstein Kiel–Cottbus 2
6. Unterhaching–Freiburg 2
7. Karlsruhe–Aachen 1, X
8. FF Malmö–Djurgarden 1, X
9. Norrköping–Trelleborg 1, X
10. Gefle–Örebro 1, X
11. Helsingborg–Göteborg 1, X
12. AIK Stockholm–Elfsborg X
13. Häcken–Syrianska 1
+1 Ajax–Twente 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.