Uruguay tizenötödik aranya

Munkatársunktól
2011. 08. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Uruguay nyerte az Argentínában rendezett labdarúgó Copa Américát, miután a tegnapi döntőben 3-0-ra verte Paraguayt Buenos Airesben. A mérkőzés már az első félidőben eldőlt, amikor az „uruk” Suarez és Forlan góljaival 2-0-s vezetést szereztek, végül Forlan duplájával 3-0-ra nyertek. Ezzel tizenötödik alkalommal kaparintották meg a trófeát, így Uruguay a Copa legeredményesebb nemzete lett, megelőzve a tizennégyszer első Argentínát.
A házigazda számára óriási csalódás, hogy már a negyeddöntőben kiesett, csakúgy, mint a végső sikerre ugyancsak esélyesnek tartott Brazília. A harmadik helyért Peru 4-1-re győzte le Venezuelát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.