Valaki része lesz a történelemnek

Munkatársunktól
2011. 08. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annyi váratlan eredményt hozott már az idei Copa América, hogy a döntő előtt csínján kell bánni az esélylatolgatással. Még ha a paraguayiakat leszámítva most éppen mindenki biztosra veszi is Uruguay megkoronázását. A tavalyi vb-n negyedik „uruk” kiejtették a házigazda argentinokat, majd az elődöntőben könnyedén léptek át a peruiakon, Paraguay ugyanakkor a rendes játékidőben egy meccset sem nyert meg, öt döntetlent ért el! No persze azt nem kell magyaráznia, hogy a csoportban 2-2-t játszott Brazíliával, a negyeddöntőben pedig 0-0 után 11-esekkel kiverte.
„Ha győzünk, a történelem része leszünk, és senki nem emlékszik majd arra, hogy a döntőig csak döntetlenjeink voltak” – mondja Barrios, a Dortmund csatára. Az mindenesetre nem jó előjel a paraguayiaknak, hogy a Venezuela elleni balhés elődöntőben lelátóra küldött Martino szövetségi kapitány nem ülhet a kispadra, a kiállított Santana ugyancsak hiányozni fog, Santa Cruz és Torres pedig sérüléssel bajlódik. Uruguay sikerével a Copa történetének legeredményesebbje lehet, egyelőre 14 elsőségével holtversenyben áll Argentínával. A bronzéremért Venezuela és Peru La Platában ma közép-európai idő szerint 21 órakor mérkőzik meg, az Uruguay–Paraguay döntőre holnap Buenos Airesban is 21 órakor kerül sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.