Végzetes buszbaleset Kínában

Hírösszefoglaló
2011. 08. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb 41 ember életét vesztette, hatan pedig sérüléseket szenvedtek, amikor kigyulladt egy túlzsúfolt autóbusz Közép-Kína egyik autópályáján tegnap kora reggel – közölték Honan tartományi illetékesek. Az emeletes, eredetileg 35 személyes távolsági alvóbuszon 47-en utaztak, amikor a jármű lángra kapott, és az utóbbi évek legsúlyosabb közlekedési balesete bekövetkezett. A hat sérült közül egynek az állapota válságos, valamennyiüket kórházban ápolják – tudta meg a távirati iroda.
A szerencsétlenség helyi idő szerint hajnali négy órakor történt a Pekinget Csuhajjal összekötő autópályán, Hszinjang városánál. A tűz okáról egyelőre nem nyilatkoztak a hatóságok képviselői. Az utasok a keleti Santung tartományból a közép-kínai Hunan tartomány Csangsa városába tartottak. A rendőrség tájékoztatása szerint a holttestek közül több annyira megégett a buszban tomboló tűzben, hogy az elégett áldozatok azonosításához DNS-vizsgálatra lesz szükség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.