A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Országvédelmi akcióterv

Egy hat területet érintő országvédelmi akcióterv készítését jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés őszi első ülésnapján tegnap. A kormány többek között rábólintott a devizahitelek rögzített árfolyamon történő végtörlesztésének lehetőségére is. Orbán Viktor szerint „tartani kell az irányt, de növelni kell a tempót”, az akcióterv ezért született.

Munkatársainktól
2011. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki frakciók vezetői bírálták a kormány gazdaságpolitikáját és az egykulcsos adórendszer bevezetését. Az MSZP vitanapot rendezne a válságból való kilábalás lehetőségeinek megtárgyalására, a Jobbik vizsgálóbizottságot állítana fel a devizahitelezés elterjedése miatt. Az LMP-s Schiffer András üdvözölte, hogy a kormány intézkedési tervében pártja korábbi javaslatai is visszaköszönnek.
A bankszövetség az Alkotmánybírósághoz és nemzetközi intézményekhez fordul a végtörlesztés ügyében. A GKI Gazdaságkutató szerint ha a magyar kormány a devizahitel visszafizetéséhez kedvezményes forinthitelt ajánl fel, akkor a következő 10-15 évre növeli az államadósságot. Michael Spindelegger osztrák külügyminiszter kijelentette: Ausztria bankjait létükben fenyegeti a magyar kormányzati elképzelés. Magyar kollégája, Martonyi János erre úgy válaszolt, a hazai javaslatban tehermegosztásról, kockázatmegosztásról van szó a hitelnyújtó bank és a hitelfelvevő ügyfél között.
Részletek a 3., vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.