Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 18., péntek, Lukács napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/kocsis-befeszkelte-magat-a-droglobbi-az-ombudsmani-hivatalba-4053488/

Kocsis: Befészkelte magát a droglobbi az ombudsmani hivatalba

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a VIII. kerületi tűcsereprogramról szóló ombudsmani jelentés egy, a TASZ által megírt lejárató dokumentum.

A Magyar Nemzet pénteki cikke szerint a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet programvezetője és az ombudsmani hivatal egyik főosztályvezetője előre egyeztetett arról, hogy mikor lásson napvilágot a VIII. kerületi tűcsereprogramról készült, a józsefvárosi kerületvezetést elmarasztaló ombudsmani jelentés.

Kocsis Máté budapesti sajtótájékoztatóján az ombudsmani jelentést úgy jellemezte: „koncepciózus, politikailag rendelt, a TASZ által megírt, lejárató” dokumentum. Arra a kérdésre, hogy Székely László ombudsmannak le kell-e mondania az ügy miatt, a fideszes politikus azt válaszolta: ha a hivatal belső vizsgálata során kiderül, hogy az alapjogi biztos vétett, akkor álláspontja szerint igen.

A polgármester többször is kifogásolta, hogy csak a sajtóból értesült az ombudsmani jelentésről, azt csak pénteken kapta meg, majd a Magyar Nemzet cikkére hivatkozva azt a kérdést tette fel, hogyan fordulhat elő, hogy az ombudsmani hivatal a TASZ-os Sárosi Péter nyaralásához igazít egy jelentéskiadást. A TASZ beadványával 90 százalékos átfedést mutató dokumentum egyébként már májusban készen volt, az önkormányzatot azonban csak júniusban kereste még az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala – tette hozzá.

„Befészkelte magát a droglobbi az ombudsmani hivatalba, és ezúton felszólítom Székely Lászlót, hogy takarítsa ki onnan. Semmi keresnivalója TASZ-os droglobbistáknak ( ) egy független ombudsmani hivatalban” – fogalmazott Kocsis Máté, aki jelezte, nem fog válaszolni a hivatalnak a jelentésben foglaltakra, amire pénteken kézhez vett levelében kérte Székely László. „Ne bohóckodjunk azzal, hogy egy kiadott jelentés után érdemi álláspontot vár az önkormányzattól” – mondta.

A Fidesz kommunikációs igazgatója a jelentés tartalmát is visszautasította. Reagálásában közölte: a józsefvárosi önkormányzat három éve végzi a „drogszemét” eltakarítását az utcáról. Azt is mondta, hogy amikor az alapjogi biztos azt kéri, gondoskodjanak a tűcsereprogramról, olyan dolgot kér, amire törvény nem kötelezi az önkormányzatot. Józsefváros semmilyen törvényt nem sértett meg – jelentette ki. A politikus hangsúlyozta, hogy morálisan is elítéli az egész ügyet, hiszen „szülők milliói már nem merik elengedni a gyermekeiket sehova, mert félnek, hogy kapcsolatba kerülnek a droggal”.

Kocsis Mátét a tájékoztatón megkérdezték Székely László időközben kiadott reagálásáról, amely szerint a Magyar Nemzet által hivatkozott levél az ügy előadója és hivatali vezetője között, a tűcsereprogram megszüntetéséről szóló jelentés tervezetének előkészítésekor készült. A fideszes politikus válaszában arra hivatkozott, hogy a Magyar Nemzet cikke szerint viszont az egyik levelező fél a TASZ volt.

Székely László, az alapvető jogok biztosa a héten közzétett jelentésében azt állapította meg, hogy a józsefvárosi tűcsereprogram megszüntetése az egészséghez és az egészséges környezethez való jog sérelmének közvetlen veszélyét idézte elő. A biztos a TASZ beadványa alapján foglalkozott a VIII. kerületi Kék Pont tűcsereprogram bezárásának körülményeivel.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet
A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy ha újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, akkor küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira.

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Poszt-trauma

Kispest-Zugló végállomás
Lackner nyakig benne van a Karácsony-kampányban.

Bujkál Lackner és Kránitz

Drogpartik Kispesten
A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott.

Fűt-fát

Karácsony keresztbe tehet az állatkert fejlesztésének
Fűt-fát ígér Karácsony Gergely. Megválasztásakor bedobta, hogy leállítja a Liget Budapest projektet. Ezt tegnap úgy korrigálta, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

Aktuális

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
A jogilag kötelező érvényű egyezmény mellett elfogadták a jövőbeli viszonyrendszer körvonalait felvázoló, módosított politikai nyilatkozatot is, miután egyetértésre jutottak a tárgyalódelegációk.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …