Keresés
Magyar Nemzet
2020. október 30., péntek, Alfonz napja
HÍR TV – Heti terror:Megváltozik a franciák hozzáállása az iszlámhoz
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/nem-lesz-ma-nepszeru-aki-szembefordul-a-hatalom-elkepzeleseivel-3859542/

„Nem lesz ma népszerű, aki szembefordul a hatalom elképzeléseivel”

Ellenezte a rabkórház megépítését, visszavonták a berettyóújfalui szülész-nőgyógyász osztályvezetői megbízatását.

Visszavonták annak a berettyóújfalui szülész-nőgyógyásznak az osztályvezetői megbízatását, aki a helyi kórház vezetésének álláspontjával szembefordulva kezdetektől ellenzi a rabkórház megépítését. Zákány Zsolt az október elején tartott helyi népszavazási kampány során markáns véleményének lakossági fórumokon és a Facebook közösségi oldalon többször hangot adott, és a kórház vezetését is kritizálta. Muraközi Zoltán kórházigazgató a döntést magyarázó közleményében nem titkolta: a nyilatkozatai és a bizalom megrendülése miatt váltotta le az osztályt kilenc éven át vezető Zákány Zsoltot.

Mint írta, a kampánybeli tevékenység az orvoshoz és a kórházhoz is méltatlan volt, Zákány Zsolt véleménye pedig nem lehetett magánvélemény. A kórházban betöltött szerepére hivatkozva ugyanis szakértőként lépett föl. Ráadásul – fogalmazott az igazgató – a munkatársak többsége elhatárolódott a főorvostól.

Zákány Zsolt érdeklődésünkre azt mondta, egyetlen kollégája munkáját sem kritizálta, de mások sem jelezték neki, hogy ellenérzésük volna kiállása miatt. Sőt – állítja – többen személyesen az övéhez hasonló véleményt fogalmaztak meg.

Az igazgató szerint az osztályvezetői megbízatás az átlagosnál magasabb jogokat, kötelességeket ró a megbízottra, személye „erős kapocs” a vezetés és a dolgozók között. Muraközi Zoltán ezenkívül fölrótta Zákány Zsoltnak, hogy helyenként nyomdafestéket nem tűrő szavakkal minősítette az egyik minisztert és a megyei lap egyik munkatársát.

A szülész elismerte, használt keresetlen szavakat, amelyeket szerinte kívülről nézve lehet túlzónak ítélni. – Nem lesz ma népszerű Magyarországon az, aki szembefordul a hatalom elképzeléseivel, és ragaszkodik az igazához. Az igazgatónak azt kívántam, bárcsak nekik lenne igazuk. Viszont a felelősséget is ők vállalják ezért – magyarázta a szülész, hozzátéve, hogy újfalui lokálpatriótaként állt ki a véleményéért, ahhoz a közel kétezer emberhez hasonlóan, akik az érvénytelen népszavazáson a börtönkórház ellenében – ők voltak többségben – szavaztak.

Arra a kérdésünkre, hogy – miután az igazgató is kifejtette, szakmai kifogás nincs a munkájával kapcsolatban – marad-e kórházban orvosként, határozott igennel felelt. – Életem, szívem, lelkem ez a kórház: itt születtem, ez az első munkahelyem, 29 éve itt dolgozom. Nem tudok egyelőre mást elképzelni sem – fogalmazott.

Megszólalt több ellenzéki párt is a felmentés ügyében. A Demokratikus Koalíció szerint tűrhetetlen, hogy Zákány Zsoltnak osztályvezetői kinevezésébe került, hogy élt a véleménynyilvánítás minden állampolgárt megillető szabadságával. Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője pedig a parlamentben nevezte szégyenletesnek Zákány Zsolt leváltását. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerint viszont a Jobbik csak politikai tőkét igyekszik kovácsolni a börtönkórház ügyéből. Péntek délután a helyiek szimpátiatüntetést szerveznek a kórháznál a leváltott főorvos mellett.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Momentum

Fekete-Győr nem akar lemaradni Gyurcsány mögött a gyűlöletben
A cél a törzsszavazók kegyeinek az elnyerése, akik mára összeforrtak abban, hogy a Fideszt jobban gyűlölik, mint egymást.

NÉmeth István

Németh Szilárd: A Magyar Honvédségre a bajban is lehet számítani
– Magyarország a koronavírus-járvány elleni küzdelem első szakaszát megnyerte – mondta az államtitkár.

Kiemelt

Meglepetés az Alfa Romeónál: döntöttek Kimi Räikkönen jövőjéről
Nem kap lehetőséget 2021-ben az olasz istállónál a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick.

Poszt-trauma

Aligha-politikusok
Csak blődségeket tartalmaz a törpepárt, később visszavont 11 pontja.

Poszt-trauma

Elhunyt kollégájukra hivatkozva lázít a kormány ellen a Pedagógusok Szakszervezete
Emberségből ma megbuktak.

Poszt-trauma

Trump vs. Biden magyar szemmel
Tetszik, nem tetszik, most egy történelmi időszakot élünk.

Poszt-trauma

Dobrev kimutatta a foga fehérjét
Szavaival Dobrev végérvényesen kiállította a szegénységi bizonyítványt saját magáról.

Aktuális

Ellopta a horgász zsákmányát egy szemfüles halászsas+ videó
Ugyan azt a halat nézte ki magának ember és állat, a csatából azonban utóbbi került ki győztesen.

Fricz Tamás blogja

Az ATV és a függetlenség
Ma már egy nyeretlen kétéves sem dől be annak az ostobaságnak, hogy a balliberalizmus maga a megtestesült független-objektivitás.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!