Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 3., péntek, Buda, Richárd napja
HÍR TV - Publi Café:Áriázásba kezdtek a liberálisok
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/nem-lesz-ma-nepszeru-aki-szembefordul-a-hatalom-elkepzeleseivel-3859542/

„Nem lesz ma népszerű, aki szembefordul a hatalom elképzeléseivel”

Ellenezte a rabkórház megépítését, visszavonták a berettyóújfalui szülész-nőgyógyász osztályvezetői megbízatását.

Visszavonták annak a berettyóújfalui szülész-nőgyógyásznak az osztályvezetői megbízatását, aki a helyi kórház vezetésének álláspontjával szembefordulva kezdetektől ellenzi a rabkórház megépítését. Zákány Zsolt az október elején tartott helyi népszavazási kampány során markáns véleményének lakossági fórumokon és a Facebook közösségi oldalon többször hangot adott, és a kórház vezetését is kritizálta. Muraközi Zoltán kórházigazgató a döntést magyarázó közleményében nem titkolta: a nyilatkozatai és a bizalom megrendülése miatt váltotta le az osztályt kilenc éven át vezető Zákány Zsoltot.

Mint írta, a kampánybeli tevékenység az orvoshoz és a kórházhoz is méltatlan volt, Zákány Zsolt véleménye pedig nem lehetett magánvélemény. A kórházban betöltött szerepére hivatkozva ugyanis szakértőként lépett föl. Ráadásul – fogalmazott az igazgató – a munkatársak többsége elhatárolódott a főorvostól.

Zákány Zsolt érdeklődésünkre azt mondta, egyetlen kollégája munkáját sem kritizálta, de mások sem jelezték neki, hogy ellenérzésük volna kiállása miatt. Sőt – állítja – többen személyesen az övéhez hasonló véleményt fogalmaztak meg.

Az igazgató szerint az osztályvezetői megbízatás az átlagosnál magasabb jogokat, kötelességeket ró a megbízottra, személye „erős kapocs” a vezetés és a dolgozók között. Muraközi Zoltán ezenkívül fölrótta Zákány Zsoltnak, hogy helyenként nyomdafestéket nem tűrő szavakkal minősítette az egyik minisztert és a megyei lap egyik munkatársát.

A szülész elismerte, használt keresetlen szavakat, amelyeket szerinte kívülről nézve lehet túlzónak ítélni. – Nem lesz ma népszerű Magyarországon az, aki szembefordul a hatalom elképzeléseivel, és ragaszkodik az igazához. Az igazgatónak azt kívántam, bárcsak nekik lenne igazuk. Viszont a felelősséget is ők vállalják ezért – magyarázta a szülész, hozzátéve, hogy újfalui lokálpatriótaként állt ki a véleményéért, ahhoz a közel kétezer emberhez hasonlóan, akik az érvénytelen népszavazáson a börtönkórház ellenében – ők voltak többségben – szavaztak.

Arra a kérdésünkre, hogy – miután az igazgató is kifejtette, szakmai kifogás nincs a munkájával kapcsolatban – marad-e kórházban orvosként, határozott igennel felelt. – Életem, szívem, lelkem ez a kórház: itt születtem, ez az első munkahelyem, 29 éve itt dolgozom. Nem tudok egyelőre mást elképzelni sem – fogalmazott.

Megszólalt több ellenzéki párt is a felmentés ügyében. A Demokratikus Koalíció szerint tűrhetetlen, hogy Zákány Zsoltnak osztályvezetői kinevezésébe került, hogy élt a véleménynyilvánítás minden állampolgárt megillető szabadságával. Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője pedig a parlamentben nevezte szégyenletesnek Zákány Zsolt leváltását. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerint viszont a Jobbik csak politikai tőkét igyekszik kovácsolni a börtönkórház ügyéből. Péntek délután a helyiek szimpátiatüntetést szerveznek a kórháznál a leváltott főorvos mellett.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kitartás

Harcolni kell minden egyes emberéletért
A kijárási korlátozással kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, szerdán döntenek annak jövőjéről orvosi, járványügyi és rendőri elemzések alapján.

Védekezés

Már több gyógyszert is bevetettek a vírus ellen
Amerikában már hatósági jóváhagyással használják a koronavírusos betegeknél azt a hatóanyagot, amelyből Magyarország állítja elő az egyik legnagyobb mennyiséget a világon.

Kiemelt

Görögország a humanitárius katasztrófa kapujában
A migráció mellett közegészségügyi válsághelyzettel is küzdenek, miután egy menekülttáborban felütötte a fejét a koronavírus – erősítették meg az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságának videokonferenciáján.

Poszt-trauma

Frankhon már nem a fejlett Nyugat
Így nagyon nehéz a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés.

Poszt-trauma

Szándékosan árt az ellenzék és lakájmédiája
Zsiday Viktor befektetési elemző írása leleplezi a balliberálisokat.

Poszt-trauma

Közlekedési szekunda Karácsonynak
A főpolgármester annyira elszúrta, hogy még mindig nem elégedett! Önmagával.

Poszt-trauma

A HVG rátája és becsülete
Kárt okoznak az országnak.

Aktuális

Hadházy Ákos tesztel
Hadházy úgynevezett „korrupciófigyelő” performanszai keretében tisztességes embereket rágalmaz meg vagy önszorgalomból, vagy pénzért, ez majd egyszer kiderül.

Fricz Tamás blogja

Aguilar, LIBE-bizottsági elnök úr, fejezze be!
A világválság tetőpontjához közeledve a LIBE-bizottság elnöke aggódott egy nagyot a magyar demokráciáért.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!