A Fidesz megakadályozná a szocialista „pénzlenyúlást”

A Fidesz megszüntetné a kistérségi megbízotti hálózatot és a Nemzeti Fejlesztési Terv házhoz jön rendszerét, ehelyett választott köztisztviselőkre bízná az uniós források menedzselését – jelentette be Pelczné Gáll Ildikó, az ellenzéki párt alelnöke, aki szerint így lehetne megakadályozni, hogy a szocialisták lenyúlják a pénzeket. Budai Bernadett szerint a Fidesz kabátlopási ügybe akarja keverni az egész kormányt. <a href="http://www.mno.hu/index.mno?cikk=431450&amp;rvt=2" target="_blank"><br /><br /></a><a href="http://www.mno.hu/index.mno?cikk=431454&amp;rvt=2" target="_blank"><strong>• Zuschlágosodik a szabolcsi MSZP is?</strong><br /></a><strong><a href="http://www.mno.hu/index.mno?cikk=431450&amp;rvt=2" target="_blank">• Fidesz: nem kellenének megszorítások, ha az MSZP-sek nem lopnának</a></strong>

MNO
2007. 09. 28. 13:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fideszes politikus szerint erre azért van szükség, mert ezeken a hálózatokon keresztül, felülről kiépített és központilag irányított rendszerben a szocialisták lenyúlják az uniós pénzeket. Mint mondta, ugyanilyen rendszerben nyúlják le a közpénzeket az ifjúsági támogatások és az egészségügy átalakítása esetében is.
Kijelentette: a Zuschlag-eset nem egy önálló kis sziget, hanem az egész egy része, sok ilyen ügy lehet még, nem tudni, hogy mennyi.

Pelczné Gáll Ildikó közölte: kezdeményezésüket országgyűlési határozati javaslat formájában nyújtják be a parlamentnek, emellett hétfőre összehívják az uniós források felhasználását ellenőrző eseti bizottságot, hogy megvizsgálják, miként válhatott MSZP-s pártpénzzé az európai források egy része.

A Fidesz már korábban is kifogásolta, hogy a kistérségi megbízotti hálózat, az NFT házhoz jön, illetve a vidékfejlesztési menedzserek hálózata is visszaélésekre ad lehetőséget, mert a kormány MSZP-s pártkatonákat ültetett ezekre a helyekre. Az ellenzéki párt mostani javaslatában szerepel, hogy a kistérségi megbízottakat a kistérségi tanács válassza meg. Az alelnök kérdésre válaszolva hozzátette: a vidékfejlesztési menedzsereket egyelőre meghagynák, mert nagyobb átgondolást igényel ennek a hálózatnak a megszüntetése, ugyanakkor ennek a rendszernek sem kellene megmaradnia.

Pelczné Gáll Ildikó úgy fogalmazott: Magyarország jelenlegi rossz gazdasági helyzete és az uniós pénz „ellopása" között szoros összefüggés lehet, mert ha ezeket a pénzeket valóban gazdasági fejlesztésekre fordítják, akkor most nem itt tartana az ország.
Itt az ideje, hogy a Gyurcsány Ferenc befejezze a hazudozást, az MSZP pedig a befejezze az uniós pénzek lenyúlását – jelentette ki a Fidesz alelnöke, aki szerint a miniszterelnök „elkésett a műfelháborodásával", nem kellene úgy csinálnia, mintha nem tudná, mi zajlik a saját kormányában.

Hozzátette: Gyurcsány Ferenc sokszor beszél a gazdaság kifehérítéséről, de pártelnökként először saját háza táján kell söpörnie, mert az MSZP-n belül tombol a feketegazdaság.
A képviselő „üdvözítőnek" és „aranyos dolognak" nevezte, hogy Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter internetes honlapot hozna létre az uniós pénzekkel való visszaélések megakadályozására. Pelczné Gáll Ildikó szerint a megoldás az, hogy a törvény kiskapuit bezárják, és a választott kistérségi megbízottak rendszerének kiépítésével megszüntetik a visszaélések lehetőségét.

(MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.