Oda a milliók: zárolta az ügyészség a Zuschlag-vagyont

Zárolta az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János vagyonát – erősítette meg az a távirati iroda információit pénteken Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese. Szabó elmondta: az ügyben folynak a tanúkihallgatások, s a Zuschlag-ügyben nem hallgatták ki Wieszenberger László MSZP-s önkormányzati képviselőt, mert két különálló esetről van szó.

MNO
2007. 09. 28. 9:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Ferenc elmondta: a Hír TV-ben bemutatott rejtett kamerával készült felvételen látható bűncselekmény gyanúja miatt folyó nyomozás teljesen elkülönül a Zuschlag-ügytől. Közölte azt is: a Hír TV-ben bemutatott felvétel egy kópiája – melyen Weiszenberger László, MSZP-s önkormányzati képviselő, korábban kistérségi megbízott az „uniós pályázatok lefölözésének módszerét” ismertette egy helyi vállalkozóval – az ügyészség birtokában van. Hozzátette, ennek a kópiának az alapján indított befolyással üzérkedés bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen személy ellen nyomozást a Kecskeméti Városi Ügyészség. Ebben a kiskunhalasi ügyben még nem hallgattak ki senkit, a nyomozás még csak elkezdődött – tett hozzá.

A kazettával kapcsolatban eddig az volt a hivatalos álláspont, hogy a Zuschlag-ügyben tartott házkutatás során került elő. A nemzeti hírügynökség információi szerint azonban ez nem egyértelmű, mert a Zuschlag-ügyben nem gyanúsított Weiszenberger, akit nem hallgattak ki, és nem tartottak nála házkutatást.

Szabó hangsúlyozta: két különálló ügyről van szó, és megerősítette, hogy Weiszenberger Lászlónak, a nyomozás jelenlegi állása szerint nincs köze az alapítványi pénzek miatt folyó ügyhöz. Kérdésre, hogy valójában hogyan került az ügyészség birtokába a kazetta, röviden azt mondta: „az ügyészség birtokában van egy kazetta”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.