Cégügyek: Veres János meghallgatását kezdeményezik

Az Országgyűlés költségvetési bizottságának fideszes tagjai Veres János meghallgatását kezdeményezik a testületben, a pénzügyminiszter korábbi cégügyeivel kapcsolatban - mondta Balsai István, az ellenzéki párt parlamenti képviselője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

MNO
2007. 10. 18. 13:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz arra kíváncsi, mi történt a pénzügyminiszter egykori cégénél abban az időszakban, amikor ő látta el az ügyvezetői teendőket.

Balsai István csütörtöki lapinformációkra hivatkozva közölte: a hírek szerint Veres János egykori cége nem önként szolgáltatta vissza a hatóságoknak a törvénytelenül megszerzett 55 millió forintos áfavisszatérítést. Mint mondta, a sajtóból az tudható, hogy az ügyben érintett céget felszámolták.

A pénzügyminiszter, aki jelenleg hivatalos úton az Egyesült Államokban tartózkodik, a jövő héten áll a bizottság rendelkezésére – mondta Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke, aki hangsúlyozta azt is, hogy az eljáró hatóságok nem állapítottak meg jogsértést a társaságnál.

(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.