időjárás 22°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

Dobrev Klára: Nincs még egy ilyen ország

MNO
2007.10.26. 16:46

Az igazán jó ember nemcsak azt teszi meg, ami a kötelessége, hanem egy kicsivel annál többet is - így köszöntötte csütörtökön Dobrev Klára a gyöngyösi egészségnap résztvevőit.

A Magyar Orvosnők Szövetsége és a városi önkormányzat szervezte rendezvényen fővédnökként vett részt a miniszterelnök felesége. Köszöntőjében kiemelte: Nincs még egy olyan ország, ahol általános mellrák-szűrés lenne, nincs másik ország, ahol ez ráadásul ingyenes, ahol az útiköltséget is megtéríti a társadalombiztosítás, ahol a nőket személyre szólóan levélben értesítik a szűrésről.

Ennél többet mit tehetnénk még? – kérdezte Dobrev Klára, megjegyezve: mindezek ellenére a nőknek alig fele él a szűrés lehetőségével. A Magyar Orvosnők Egyesületét külön méltatta azért, mert a kötelességénél – a gyógyításnál – sokkal többet tesz, nevezetesen a megelőzés, az egészséges életmódra nevelés terén.

A rendezvénysorozat – fűzte hozzá – sokat segít abban, hogy felhívja az emberek figyelmét az egészségmegőrzés fontosságára.

(mti)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.