Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Kiss Péter is erősítené a közélet tisztaságát

A közélet tisztaságának az erősítése az egyik feltétele a kormányzati politika sikerének - jelentette ki Kiss Péter Gyöngyösön.

MNO
2007. 10. 11. 17:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lehet nagyobb versenyt és fair playt igényelni a társadalomtól úgy, hogy a politika privilégiumokat biztosít magának – közölte a kancelláriaminiszter az MSZP Nagy párbeszéd elnevezésű programsorozatának gyöngyösi állomását megelőző sajtóbeszélgetésen. Ebben a helyzetben helyénvaló a miniszterelnöknek a közélet tisztaságának erősítésére tett javaslatcsomagja – tette hozzá a politikus.

Kiss Péter szerint ma a valódi kérdés az, hogy sikerrel megvalósítható-e a 2006 nyarán megkezdett politika, annak érdekében, hogy ne csak keveseknek, hanem a többségnek teremtsünk esélyt. Ennek az a feltétele, hogy a kormány megszerzi ennek végrehajtásához a többség támogatását – hangsúlyozta.

A továbbiakban úgy vélekedett, hogy az emberek többsége az eszével érti a változtatások szükségességét. Ennek kapcsán példaként említette: amennyiben olyan módon vetődik fel egy kérdés, hogy az MSZP, vagy a Fidesz alkalmasabb a kormányzásra, a szocialistákat a megkérdezettek 30 százaléka, a Fideszt csupán 24 százaléka tartja alkalmasabbnak.

A Nagy párbeszéd és az ehhez hasonló programsorozatok éppen arról szólnak, hogy intenzívebb legyen az információcsere és több támogatót nyerjenek a kormányprogram megvalósításához, akár a szocialista párton belül is – mondta Kiss Péter.

(mti)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.