Leisztinger zsebét hizlaló helyi projektek, bevált számítások

Hogyan gazdagodhat tovább egy szocialista kötődésű milliárdos? Erre dolgozott ki forgatókönyveket Leisztinger Tamás, akinek számítása száz százalékig bevált már Újbudán, a Kopaszi-gáton, és fejlesztési ígéretei révén erre készül most Szegeden is. Ehhez nem kell más, mint egy MSZP-s vezetésű önkormányzat, könynyen fejlesztendő terület, ingatlanapporttal és törzstőkeemeléssel – hitelből vagy részben állami támogatással – közösen felfejlesztett cég, amelyből az adott település időben kiszáll, és amelyet később tulajdonosa piaci áron értékesíthet.

Magyar Nemzet
2007. 10. 02. 22:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leisztinger az újbudai Lágymányosi-öböl projektjén hat-hét milliárdos ráfordítással végül csaknem 25 milliárd forintot nyert. Az önkormányzat előzőleg akvaparkot remélt, ám csak egy magántulajdonú parkot „kapott”. Az ügyben az ellenzék bűncselekmény alapos gyanújával feljelentést tett. Szegeden kísértetiesen hasonló forgatókönyv alapján aqualandot ígértek a felek hatmilliárd forintos, állami támogatású beruházással. Bár a regionális fejlesztési pénzekhez még nem jutottak hozzá, botrányt kavart, hogy az önkormányzat áron alul próbálta meg a cégbe apportálni értékes termálkútjait, amit az ellenzék megakadályozott. Bodacz Péter–Szabó Zsolt (Részletek a Magyar Nemzet október 3-i számában)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.