Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Pelczné: Felére csökkentette a kormány a gázártámogatást

Két év alatt ötven százalékkal csökkenti a kormány a gázár-kompenzációra fordítható összeget, ráadásul a támogatást jövőre újra igényelniük kell a rászorulóknak. Erről Pelczné Gáll Ildikó beszélt szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

MNO
2007. 10. 31. 11:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz alelnöke emlékeztetett arra, hogy míg 2006-ben mintegy 150–160 milliárdot szánt a kabinet gázár-kompenzációra, 2007-ben ez az összeg 112 milliárdra csökkent, jövőre pedig mindössze 82 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.

Két év alatt tehát közel ötven százalékkal csökkent a gázár-kompenzációra fordítható összeg – mondta Pelczné Gáll Ildikó. Mint hozzátette, a támogatást igényelni kell, így nem minden szegény család részesül kompenzációban, az pedig egyenesen életszerűtlen, hogy a rászorulóknak az internetről kell letölteniük a támogatás igényléséhez szükséges adatlapot.

Sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt politikusa a gázárkompenzáció kapcsán arról is beszélt, hogy Magyarországon hárommillió ember él szegénységben. Kitért arra, hogy az gáz számukra akkor is többe fog kerülni, ha a kormány nem változtat a gáz árán.

Ezzel kapcsolatosan Pelczné Gáll Ildikó megjegyezte: 2007 elején csökkent a gáz világpiaci ára, ezért akkor a Fidesz azt javasolta, csökkenjen a gázár Magyarországon is, de ezt a kabinet elutasította. Tovább mélyül a szociális válság, mélyült és szélesedett a szegénység – összegezte sajtótájékoztatóján a Fidesz alelnöke. Emlékeztetett: a kormány 67 ezer forint/fős jövedelemben szabta meg a szegénység határát, miközben Gyurcsány Ferenc vagyona egy év alatt 900 millió forinttal gyarapodott.

(MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.