Szegedi Fidesz: startol a korrupciószámláló

A szegedi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciószövetsége a közelmúltban számos olyan problémás ügyre hívta föl a közvélemény figyelmét, melyek Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester tevékenységével kapcsolatosak – áll a szövetség keddi közleményében.

MNO
2007. 10. 02. 18:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ide tartozik a Mars téri piacrekonstrukció, a Tekecentrum és a Ligetfürdő körül kialakult botrány. A döntések előkészítője és közgyűlési beterjesztője minden esetben Szentgyörgyi Pál volt. Ezekben az ügyekben a Fidesz-KDNP-frakciószövetség képviselői többször felhívták a figyelmet arra, hogy a döntések problémásak, és Szeged vagyonát és érdekeit veszélyeztetik. Ezekben az ügyekben felvetődik az erkölcsileg kifogásolható döntések mellett a gazdasági alpolgármester jogi felelőssége is – fogalmaznak, és mint írják, szeretnék felhívni a közvélemény figyelmét ezekre a gyanúsnak ítélt ügyekre, mert úgy ítélik meg, az esetleges büntetőeljárás mellett csak a nyilvánosság lehet az az eszköz, amellyel megóvhatják Szeged vagyonát és hatékonyan képviselhetik érdekeit – szemben a magánbefektetők és egyes személyek privát bizniszével.

Ennek érdekében Szegedi korrupciószámláló fantáziacímmel internetes közvélemény-kutatást indítunk, melyben azt tudakoljuk, hogy a szegediek törvényesnek, illetve erkölcsileg elfogadhatónak tartják-e Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármesteri működését.

A megalapozott szavazást elősegítendő a konkrét ügyekkel kapcsolatban a sajtóban megjelent cikkekből is hozzáférhetővé tesznek honlapukon egy csokorra valót.

Szavazni az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (x!) szegedi honlapján, a www.xszeged.lapja.hu oldalon lehet három héten át. Az eredmény függvényében megfelelő ajándékkal „lepik meg” városunk gazdasági alpolgármesterét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.