Busás fizetségért világítanának át Gyurcsány emberei?

Két egészségügyi tanulmány elkészítésével – 23 millió forintért – azt a Kató és Társa Kft.-t bízta meg a Miniszterelnöki Hivatal, amely lényegében a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egykori érdekeltségébe tartozó, Perfekt Zrt. munkatársaiból verbuválódott – derítette ki lapunk.

Magyar Nemzet
2007. 11. 08. 8:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég sorozatosan kap állami vagy önkormányzati intézményektől munkákat, főképp kórházak gazdasági menedzselésére, átvilágítására. A társaságnak a kórházak hatékonyabb követelményrendszerének kialakításáról és finanszírozási rendszerükről kell két tanulmányt kidolgoznia a busás fizetségért. A vállalkozás jogelődje, a Kató és Társa Tanácsadó Bt. 2003-ban alakult, a munkatársak jelentős részét a kormányfő volt cégéből, a Perfekt Zrt.-ből toborozta, miután utóbbinak megszűnt az egészségügyi tanácsadói üzletága. A Napi Gazdaság még hónapokkal ezelőtt közölte, hogy külső szakértők keresik fel az egészségügyi szolgáltatókat, akik horribilis összegekért világítják át a kórházakat, vagy adnak tanácsot az intézmények racionalizált működésére, hatékonyságának növelésére. A lap úgy tudja, hogy a piacot Gyurcsány Ferenc korábbi cégéhez, a Perfekt Zrt.-hez köthető vállalkozás, a Kató és Társa Kft. uralja.

Ismeretes, Gyurcsány Ferenc, illetve részvénytársasága, az Altus Zrt. 2002-ben vált meg a Perfekt Zrt.-től, amelyet a kormány közeli kötődésű Láng Kiadó és Holding Zrt. vásárolt meg. A Láng holdingnak a szintén számos állami megbízást elnyerő és állami vállalatokat felvásárló Erdős Ákos a főrészvényese. Testvére, Erdős Ádám úgy kapcsolódik a Kató és Társa Kft.-hez, hogy a cég egyik off-shore tulajdonosának, a Danuba Media Enterprise-nak a kézbesítési megbízottja. Emellett a Kató és Társa Kft. két felügyelőbizottsági tagja számos Erdős Ákos által fémjelzett társaság, mint például – a Perfekt Zrt. – vezető munkatársa is egyben.

Pál Gábor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.