Családi utazás Afganisztánba

A férje is elkísérte afganisztáni hivatalos látogatására Horváth Ágnes egészségügyi minisztert. Az útitárs nem fizetett a külföldi látogatásért, igaz, a szervezők azt állítják: kinntartózkodása nem is jelentett többletköltséget.

Magyar Nemzet
2007. 11. 06. 5:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a férjét, Papp Valtert is magával vitte arra a hivatalos útjára, amelyet a háborús övezetnek számító Afganisztánban tett Szekeres Imre honvédelmi miniszter társaságában – tudta meg lapunk. A magyar katonai missziók történetében példátlan, hogy egy miniszter életének párját is elutaztatja magával egy katonai műveleti területre. Ezek a látogatások ugyanis a biztonsági intézkedések és az előzetes felderítés miatt annál költségesebbek és veszélyesebbek, minél nagyobb a létszám. Az egészségügyi miniszter ráadásul Afganisztánban katonai helikopterrel közlekedett, amelyet a kiemelt védelmet igénylő vizit miatt ki kellett venni a szolgálatból, elhalasztva az esetleges hadműveleti feladatokat. Információink szerint a katonák egyébként is gondterhelten fogadták a teljes védőfelszerelést igénylő térségben rózsaszín retiküllel kószáló Horváth Ágnest, akivel nehéz volt feltűnés nélkül közlekedni a tálib merénylők által egyre gyakrabban veszélyeztetett Baglan tartományban. A miniszter asszony több eseményen is részt vett, tárgyalt például az afgán közegészségügyi tárca és a nőügyi minisztérium vezetőjével, illetve letette egy magyar pénzből építendő egészségközpont alapkövét is. Emlékezetes, a magyar tartományi újjáépítési csoport táborát a miniszteri látogatás idején rakétatámadás érte. A merényletet akkor követték el, amikor a miniszterek már nem tartózkodtak a táborban. A Puli-Humriban működő bázis parancsnoka szerint az akció bosszú volt egy korábbi rendőrségi beavatkozás miatt, de az sem kizárt, hogy a tábort kívánták veszélyeztetni, ahol feltűnően sok volt a mozgás a kiemelt vendégek érkezésekor.

(Részletek a Magyar Nemzet 2007. november 6-i számában)

Haraszti–Zivkovics

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.