Lenyúlás Egerben? – feljelentést tett a helyi Fidesz

A Fidesz gyanúja szerint tízmillió forintos nagyságrendű, az egri kistérségi gyógypedagógiai szakszolgálat működtetésére elnyert pályázati pénz tűnt el az egri önkormányzatnál az előző, szocialista-szabad demokrata városvezetés idején – közölte pénteken Deák Boldizsár, a párt önkormányzati képviselője.

MNO
2007. 11. 09. 13:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízmillió forintos nagyságrendű pályázati pénz tűnt el az egri önkormányzatnál az előző, szocialista-szabad demokrata városvezetés idején. Ebben a helyzetben képviselőként, bűnszövetségben, hivatali visszaéléssel elkövetett csalás, számviteli fegyelem megsértése és közokirat-hamisítás miatt feljelentést tett a Heves Megyei Főügyészségen – tudatta Deák Boldizsár.

A politikus elmondta: 2006-ban úgy nyert el mintegy 20 millió forintot az önkormányzat a kistérségi gyógypedagógusi, pedagógiai szakszolgálat működtetésére, hogy az erre kiszemelt intézmény az alapító okirata szerint nem is volt jogosult ennek a feladatnak az ellátására. Az alapító okiratot később módosították, ám az elnyert forrást teljes egészében már nem fordították a szolgálat működtetésére, és nyoma veszett 10 millió forintos nagyságrendű összegnek. Ez utóbbiról nem lehet tudni, hogy mire használták fel – fűzte hozzá.

Egerben nyolcévi szocialista-szabad demokrata városvezetés után választották polgármesterré 2006-ban a helyi Lokálpatrióta Egylet színeiben induló Habis Lászlót. A jelöltet a teljes jobboldal támogatta, a többi között a Fidesz, a KDNP, az MDF, a Vállalkozók Pártja és más jobboldali szervezetek is. Ezen pártok képviselői alkotják a közgyűlés többségét.

A távirati iroda az üggyel kapcsolatban kereste Nagy Imrét, a megyeszékhely korábbi, szocialista polgármesterét, aki jelenleg is a város országgyűlési képviselője. A politikus saját telefonján és titkárán keresztül is elérhetetlen volt.

(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.