„Legyen nyilvános a pártok kampányának költsége”

Az SZDSZ a jövőben nyilvánosságra hozza, mire és mennyit költ a népszavazási kampányban. Horn Gábor, a liberális párt ügyvivője levélben kérte a parlamenti pártok kampányért felelős politikusait, tárják a nyilvánosság elé, hogyan és mennyit költenek a referendum előtti kampány során.

MNO
2008. 01. 18. 15:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus levélben arra kérte Herényi Károlyt (MDF), Juhász Ferencet (MSZP), Lukács Tamást (KDNP) és Nyitrai Zsoltot (Fidesz), hogy az SZDSZ-hez hasonlóan osszák meg a választókkal, pártjuk milyen források felhasználásával, milyen kiadásokat finanszírozva vesz részt a népszavazási kampányban. „Nincs kétségem afelől, hogy a többi párt elvei, kampányban hangoztatott jelszavai is ezt diktálják. Így például Tarlós István országjárása, a Fidesz ősz óta zajló százezres nagyságrendű aláírásgyűjtése, de akár a tervezett szocialista is kampány is mind-mind olyan kiadásokat jelent, amelynek finanszírozására joggal kíváncsi a szavazó, és amelyet meggyőződésem szerint készségen megosztanak a nyilvánossággal a kampányoló szervezetek” – írta Horn Gábor. Levelében a kisebbik kormánypárt politikusa emlékeztetett arra, hogy az SZDSZ jelenleg is ezt a gyakorlatot folytatja.

(mti)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.