Lopás, sikkasztás – Tíz volt határőr ellen nyomoznak

Az év végével megszűnt Balassagyarmati Határőr Igazgatóság tíz volt dolgozója ellen lopás és sikkasztás gyanúja miatt folytat nyomozást a Budapesti Katonai Ügyészség.

MNO
2008. 01. 09. 16:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ács Tibor alezredes, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője szerdán az MTI-nek elmondta: a gyanú szerint a vagyon elleni bűncselekményeket tíz volt dolgozó, köztük hivatásos határőr és közalkalmazott követte el, közülük egy személy előzetes letartóztatásban van. A kárértéket még vizsgálják – tette hozzá.

A szóvivő közlése szerint a nyomozás feljelentés alapján indult, ám sem ennek részleteiről, sem a konkrét ügyről az említettnél többet nem kívánt nyilatkozni.

Az MTI információját, miszerint a határőrség munkatársai gépeket, építési anyagokat, gyakorló ruhákat tulajdonítottak el, nem kívánta kommentálni.

A határőrség és a rendőrség integrációja miatt év végével megszűnt balassagyarmati igazgatóságon december 29-én került sor az ünnepélyes zászlólevonásra.

Kedden 274 volt határőrt avattak rendőrré Nógrád megyében. Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem tudott választ adni arra, hogy az eljárás alá vont határőrök a rendőrré avatottak között vannak-e.

MTI

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.