időjárás 13°C Malvin 2022. október 1.
logo

Lopás, sikkasztás – Tíz volt határőr ellen nyomoznak

MNO
2008.01.09. 16:24

Az év végével megszűnt Balassagyarmati Határőr Igazgatóság tíz volt dolgozója ellen lopás és sikkasztás gyanúja miatt folytat nyomozást a Budapesti Katonai Ügyészség.

Ács Tibor alezredes, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője szerdán az MTI-nek elmondta: a gyanú szerint a vagyon elleni bűncselekményeket tíz volt dolgozó, köztük hivatásos határőr és közalkalmazott követte el, közülük egy személy előzetes letartóztatásban van. A kárértéket még vizsgálják – tette hozzá.

A szóvivő közlése szerint a nyomozás feljelentés alapján indult, ám sem ennek részleteiről, sem a konkrét ügyről az említettnél többet nem kívánt nyilatkozni.

Az MTI információját, miszerint a határőrség munkatársai gépeket, építési anyagokat, gyakorló ruhákat tulajdonítottak el, nem kívánta kommentálni.

A határőrség és a rendőrség integrációja miatt év végével megszűnt balassagyarmati igazgatóságon december 29-én került sor az ünnepélyes zászlólevonásra.

Kedden 274 volt határőrt avattak rendőrré Nógrád megyében. Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem tudott választ adni arra, hogy az eljárás alá vont határőrök a rendőrré avatottak között vannak-e.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.