Se biztosíték, se inkasszó – Perlik a pénzért a Disco Magic Kft.-t

<p>Per indul a Zuschlag-ügy nyomán megismert kiskunhalasi Disco Magic Kft. ellen, mert a hatóság nem talált annyi pénzt a számláján, mint amennyit az európai uniós támogatásból visszakövetelt.</p>

MNO
2008. 01. 18. 20:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredménytelen a Disco Magic Kft. ellen elrendelt inkasszó – tájékoztatott az uniós gazdaságfejlesztési pályázatokat kezelő Magyar Gazdaságfejlesztési Központ szakmai ügyvezető igazgatója. Novák Csaba elmondta: a kiskunhalasi vállalkozás még 2004-ben nyert el több mint 24 millió forintot, a pályázati feltételeket azonban végül nem teljesítette.

Mivel nem volt megfelelő biztosíték és nem találtak a kft. számláján annyi pénzt, hogy inkasszót nyújthattak volna be, így peres úton próbálják behajtani a pénzt.

Az ügyvezető igazgató hozzátette: elenyésző azoknak az eseteknek a száma, amelyekben a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ visszakövetelni kényszerül a forrásokat.

Az Európai Csalásellenes Hivatal adatai szerint egyébként az uniós országokban a lehívható pénzek összegének másfél százalékát érinti valamilyen szabálytalanság.

(radio.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.