Simicska Lajos megtette a Dávid Ibolya elleni feljelentést

Ügyvédjén keresztül tegnap benyújtotta Dávid Ibolya elleni feljelentését a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz (PKKB) Simicska Lajos.

Magyar Nemzet
2008. 01. 18. 6:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Futó Barnabás ügyvéd lapunkat arról tájékoztatta, hogy az eljárásra azért van szükség, mert védencét, az APEH egykori elnökét úgy rágalmazta és sértette meg becsületében az MDF elnöke, hogy mondandója valótlanságával tisztában kellett lennie. Hozzátette: Dávid Ibolya hamis állításai „minősített” esetnek számítanak, hiszen azokat több médiumban is előadta, feltehetően politikai haszonszerzés céljából. Mint arról beszámoltunk, nagy nyilvánosság előtt, aljas indokból elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt tett feljelentést a bíróságon a demokrata fórum elnöke ellen Simicska Lajos, mivel Dávid Ibolya több alkalommal arról beszélt, hogy a Fidesz „pénzügyi ügyeskedései mögött Simicska Lajos, a párt pénztárnoka” áll.

A pártelnök ezenkívül a Haszon című gazdasági havilapban napvilágot látott listára hivatkozva azt is mondta, hogy az ország tíz legbefolyásosabb embere között szerepel Puch László, az MSZP pénztárnoka és az adóhatóság egykori vezetője. Az elnök asszony szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor, a Fidesz első embere nem beszélhetne addig korrupcióellenes küzdelemről és tisztasági csomagról, amíg nem vetnek véget az átláthatatlan pártfinanszírozásnak és kampányfinanszírozásnak.

Futó Barnabás kifejtette: a büntetőeljárás megindítása azért is indokolt, mert az MDF elnöke által hangoztatott kijelentések tényszerűen valótlanok, például Simicska Lajos köztudomásúan nem a Fidesz pénztárnoka, sőt még csak nem is tagja a legnagyobb ellenzéki pártnak. Dávid Ibolya a napokban a TV2 reggeli adásában úgy nyilatkozott, hogy áll az eljárás elébe. Simicska Lajos jogi képviselője reményét fejezte ki, hogy a pártelnök valóban nem bújik majd a képviselői mentelmi joga mögé.

Pál Gábor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.