Tízmilliókkal tartozik az MSZP-s bizottsági tag Kőbányán?

Múlt év novemberében kiderült, hogy az MSZP kőbányai elnökének, Novák Gyulának a testvére, Milász Ferencné a Cégbíróság adatai szerint a mai napig kültag egy olyan cégben, a Liza-V Bt-ben, amely hatalmas tartozást halmozott fel az önkormányzattal szemben – olvasható a Fidesz sajtóközleményében. Az ügyben már bírósági ítélet is született, ami 18 millió tőketartozás, plusz ennek kamatainak megfizetésére kötelezte a Liza-V Bt-t. A Fidesz arra kéri az MSZP-t, hívja vissza az érintett képviselőt a szociális bizottságból.

MNO
2008. 01. 18. 10:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban kiderült, hogy az MSZP kőbányai elnökének, Novák Gyulának a testvére, Milász Ferencné a Cégbíróság adatai szerint a mai napig kültag egy olyan cégben, a Liza-V Bt-ben, amely hatalmas tartozást halmozott fel az önkormányzattal szemben – tudatja a helyi Fidesz sajtóközleményében. A Kőbányai Vagyonkezelő Zrt-nek, a mai napig nem sikerült behajtania a tartozást, ami mára kamataival együtt meghaladhatja a 25 millió forintot. Arra, hogy hogyan tudott ekkora adósságot felhalmozni a Liza-V Bt, Révész Máriusz és Weeber Tibor szerint magyarázat lehet, hogy Novák Gyula mellett testvére, Milász Ferencné is a kőbányai MSZP erős embere, a papíron több mint 300 tagot számláló Sirály szocialista alapszervezet elnöke.

A helyi Fidesz arról tájékoztat, hogy a Bt. másik kültagja Váradi Erzsébet, akinek a testvére Váradi János, volt szocialista önkormányzati képviselő, a Kulcsár-per egyik vádlottja, aki ebben az időszakban a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. Igazgatóságának elnöke volt. A Liza-V Bt. beltagja Kállai Dénes pedig Váradi Erzsébet fia. Milász Ferencné egyébként vezetője a Sibrik Polgárőr Egyesületnek is, amely a 2006-os évre kapott önkormányzati támogatásból, mintegy kétszázezer forinttal nem tudott időben elszámolni, ezért a jogi bizottság döntése alapján az egyesületnek vissza kell fizetni a kérdéses összeget az önkormányzat részére, amit a Milászné vezette polgárőrség a mai napig nem tett meg – olvasható a közleményben.

Kőbányán a Fidesz és az SZDSZ elfogadhatatlannak tartja, hogy azok a szocialista közeli cégekben érintett személyek, aki tízmilliókkal megkárosították az önkormányzatot, közéleti szerepet töltsenek be, és más emberek sorsát érintő döntéseket hozzanak. Milásznét a szocialisták a szociális bizottság külső tagjának delegálták – szögezte le a helyi Fidesz. A szocialista közeli Liza-V Bt. tartozásából 3-4 rászoruló család lakásgondjait meg lehetne oldani Kőbányán – teszik hozzá. A Fidesz képviselői felszólították az MSZP-t, hogy hívja vissza Milász Ferencnét a szociális bizottságból mindaddig, amíg a cég a tartozásait nem rendezi. Ha ez nem történik meg, a következő testületi ülésen a Fidesz fogja kezdeményezni Milász Ferencné visszahívását – zárul a közlemény.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.