időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Az OCÖ elfogadta a Magyar Gárda elleni aláírásgyűjtést

MNO
2008.02.09. 12:32

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a 2008. január 30-án megtartott közgyűlésén ellenszavazat és tartózkodás nélkül, határozatban fogadta el a prikezsia gárda elleni aláírásgyűjtést. Prikezsia gárda, azaz szerencsétlenséget hozó gárda. Így nevezik cigány nyelven a Magyar Gárdát.

Felemelő érzés volt az országos aláírásgyűjtés bejelentésekor, hogy az aláíróíveket nem roma honfitársaink, fiatalok, idősek, pedagógusok, orvosok és a sajtó jelen lévő képviselői elsőként írták alá, bizonyítva a tényt, hogy a rasszizmus elleni küzdelemben nem hagynak magunkra bennünket, szolidaritást és együttműködést fejeznek ki a magyarországi roma társadalommal – áll az Országos Cigány Önkormányzat közleményében.

Az Országos Cigány Önkormányzat kéri az Országgyűlés roma képviselőit, Teleki Lászlót, Farkas Flóriánt, Varga Józsefet, valamint Rácz Istvánt, hogy csatlakozzanak az önkormányzat petíciójához.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.