Felfedte magát az SZDSZ-t csalással megvádoló férfi

Köteles Péter miskolci vállalkozó mondta egy televíziós társaságnak, hogy egyesek manipulálták a Szabad Demokraták Szövetsége tavalyi elnökválasztását - ezt maga az érintett erősítette meg a Boon nevű internetes honlapnak hétfőn.

MNO
2008. 02. 11. 23:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfi a műsornak azt mondta: négy-öt jelen nem lévő borsodi küldött helyett mások szavaztak, mégpedig előre megbeszélt módon Kóka Jánosra. A Boon információi szerint Köteles Péter miskolci vállalkozó nyilatkozott a Hír Tv-nek. (Köteles Péter tagja a pártnak, és 2006-ban a választásokon Miskolcon indult mint önkormányzati képviselőjelölt, az SZDSZ színeiben.) Köteles a portállal közölte: ő nyilatkozott a Hír Tv adásában.

Köteles Péter azt is elmondta, hogy a csalás, hamisítás vádját továbbra is fenntartja, de elképzelhetőnek tartja, hogy Fodor Gábor és Kóka János erről nem tudtak. Arra kéri T. Asztalos Ildikót, a párt megyei elnökét, hogy a jelenléti íveket hozzák nyilvánosságra, hiszen – vélekedett – ennek nincs jogi akadálya. Amennyiben ezek a dokumentumok cáfolják az ő állítását, akkor nyilvánosan kér elnézést a megyei elnöktől – mondta. Indokként egyik sérelmét is említette: szeptemberben visszahívták őt a miskolci közgyűlési ülés városüzemeltetési bizottságából, amelynek külsős tagja volt. „Kedden még az ülésen voltam, csütörtökön az internetről tudtam meg, hogy nem vagyok tagja a bizottságnak. Döntésüket meg sem indokolták” – mondta Köteles Péter.

Köteles Péter azt is elmondta, hogy mostani döntését az is indokolta, hogy T. Asztalos Ildikót a párt jószolgálati és etikai bizottsága decemberben elmarasztalta, hogy nem megfelelően vezeti a megyei szervezetet. Erre reagálva T. Asztalos Ildikó elmondta: a bizottság egy ajánlást tett decemberben, amelyben kérték, hogy a városi és országos tagfelvételi alapszabályt hozzák összhangba. Ezt a januári közgyűlési ülésen megtették, annak ellenére, hogy a miskolci szervezet tagjai a saját alapszabályukat tartották jónak és az országost hiányosnak – tette hozzá.

A megyei elnök a jelenléti ívek nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban annyit mondott: ez nem az ő feladata, ezeket nem ő őrzi. Egy tiszteséges liberális, ha valami problémája van, akkor azonnal szól és nem egy év múlva – vélekedett. Egyébként fönntartja a korábbi közleményében leírtakat – tette hozzá.

(boon.hu, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.