Hamis tanúzás? Visszaélt hatalmával a szabolcsi szocialista

Az ügyészség hamis tanúzásra való felbujtással gyanúsítja Gyarmati Mihályt, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei irodavezetőjét. A politikus egyik rokonának ittas vezetési ügyét szerette volna eltussolni, de kísérletéről hangfelvétel készült. Ha bűnösnek találják, akár 3 évet is kaphat.

MNO
2008. 02. 08. 7:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hangfelvételen Gyarmati Mihály, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei irodavezetője beszél. A politikus egyik rokona tavaly nyáron koccanásos balesetet okozott Nyíregyházán, erősen ittas állapotban. A rendőrséget egy italbolt tulajdonosa értesítette, akit azonban pár héttel később a szocialista politikus arra kért, hogy változtassa meg vallomását. A férfi feljelentést tett az ügyészségen, és a nyomozóknak átadta azt a hangfelvételt is, amin Gyarmati Mihály próbálja meggyőzni őt. Ha a szocialista politikust bűnösnek találják, akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.