Kóka tagadja a politikai alapú pénzosztogatást +videó

Tagadja Kóka János, hogy minisztersége utolsó heteiben politikai alapon osztogattak volna támogatást az SZDSZ-es vezetésű településeknek. A magát liberálisnak nevező párt elnöke a békés megyei Csanádpalotán nyilatkozott a hírTV-nek, ahol csütörtökön adtak át egy olyan útszakaszt, amire pályázat nélkül kapott 50 millió forintot az SZDSZ-es vezetésű település.

MNO
2008. 02. 01. 7:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a Hír Tv felvételét!


A hírTV információi szerint a tavalyi év végén a költségvetés egyensúlyi tartalékából összesen 6 milliárdot osztottak szét harminchat település között, amelyek kétharmadát SZDSZ-es polgármester vezeti.

Nem politika, nem pártpolitika, hanem a helyi érdekek

A Csongrád megyei település pályázat nélkül jutott 50 millió forintnyi támogatáshoz, még Kóka János minisztersége alatt. A pénzből 2300 méternyi mellékutat újítottak fel, és tény az is, hogy a beruházáshoz szükséges összeg hamarabb rendelkezésre állt, mint az útépítéshez szükséges tervek. Kóka János ennek ellenére azt állítja: Csanádpalotát nem pátpolitikai alapon támogatták, mint ahogy azt a 36, többségében SZDSZ-es vezetésű települést sem, amelyek között tavaly év végén osztottak szét 6 milliárd forintot.

„Ennyi, szakmai indokok játszottak szerepet”

A kormányszóvivő lényegében megismételte a volt gazdasági miniszter szavait. Daróczi Dávid állítja, a központi egyensúlyi tartalékból – rászorultsági alapon – azok a települések kaptak, amelyek korábban is kértek, de akkor nem jutott nekik támogatás. A 2007 végén támogatott települések kétharmada egyébként liberális vezetésű. Az ellenzéki vezetésű önkormányzatok közül egyedül Pápa, Gyurcsány Ferenc szülővárosa kapott a 6 milliárdból.

(hirtv.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.