Rendőrt próbált vesztegetni

<p>Szabálytalanul előző járművezetőt vontak intézkedés alá a bicskei rendőrkapitányság körzeti megbízottjai kedden délután a 811-es számú főút Felcsút és Alcsútdoboz közötti szakaszán. Az autó román állampolgárságú sofőrje pénzt kínált föl az intézkedő zászlósnak, hogy álljon el a további intézkedéstől – értesült az Objektív Hírügynökség a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától.</p>

MNO
2008. 02. 06. 7:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd délután szabálytalanul előző járműre lettek figyelmesek a bicskei rendőrkapitányság körzeti megbízottjai a 811-es számú főúton. Megállították a szabálytalankodót, majd közölték a sofőrrel, hogy szabálysértést követett el, valamint hogy az autó abroncsai kopottak, nem felelnek meg a biztonságos közlekedés szabályainak, ezért a forgalmi engedélyt elveszik. A három utas közül egyik sem használta a biztonsági övet, ami miatt helyszíni bírságot alkalmaztak velük szemben. Az utasok elismerték a szabálysértés tényét.

A sofőr sem vitatta a zászlós által közölteket, de másképp kívánta rendezni a dolgot. Ajánlatot tett a zászlósnak, hogy a nála lévő készpénzt átadja, de cserébe tekintsen el a közölt szankcióktól. A vértesacsai körzeti megbízott felszólította, hogy ezt fejezze be, mert bűncselekményt követ el, de a sofőr tovább erősködött. A forgalmi engedélybe helyezett bankjegyekről a zászlós haladéktalanul értesítette a bicskei rendőrkapitányság ügyeletét és elöljáró parancsnokát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.