időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Somogy tavaly 103,4 milliárdot adózott

MNO
2008.02.08. 13:15

A somogyi adózók az elmúlt évben 103,4 milliárd forintot fizettek be a kiemelt adó- és járuléknemekre, a részükre történt visszautalás összege 20,1 milliárd forint. Egyebek közt erről is beszámoltak az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságának csütörtöki kaposvári sajtótájékoztatóján.

Kesjár János régiós igazgató bejelentette: a megyében 8601 ellenőrzést végzett az adóhatóság tavaly, ezeken 3,3 milliárd forint be nem vallott adót tártak föl. – A jogosulatlan áfa-visszaigénylések ellenőrzése során 0,4 milliárd forint kiutalást tartottunk vissza – mondta –, a szankciós bevételek pedig meghaladták a 911 millió forintot tavaly Somogyban.

A sajtótájékoztatón kiderült: a megyében 498 vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett az APEH tavaly, ebből 374 vizsgálat zárult le. A Dél-Dunántúlon összesen 3,9 milliárd forint adókülönbözetet állapítottak meg a revizorok, ebből Somogyra 1,55 milliárd forint jutott. Egy-egy lezárult vagyonosodási vizsgálat során átlagosan csaknem négymillió forint adókülönbözetet állapítottak meg az ellenőrök.

(soline.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.