SZDSZ-önellentmondás 3,5 milliárdért, 200 milliós korrupció?

A 2006. évi önkormányzati választások után az SZDSZ terézvárosi frakciója kinyilatkoztatta, hogy az előző ciklus bűnös privatizációs gyakorlata helyett már csak pályázattal lehet ingatlant eladni a kerületben. Ehhez képest 2008. január 22-én egy pályázat nélküli, 323 millió forintos ingatlaneladás miatt vette őrizetbe a Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját a Nemzeti Nyomozó Iroda 18 millió forintos korrupciós gyanúval – számol be közleményében Wertán Zsolt Zoltán KDNP-s önkormányzati képviselő.

MNO
2008. 02. 04. 10:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wertán Zsolt Zoltán szerint ellentmondásba keveredett saját magával a terézvárosi SZDSZ, mivel a választások után azt ígérte, hogy a kerületben csak pályázat útján lehet ingatlant eladni. „Ha számba vesszük a 2006 novembere és 2008 januárja között előkészített és részben lebonyolított, pályázat nélküli ingatlaneladásokat, akkor kiderül, hogy csaknem 3,5 milliárd forintot tesz ki az SZDSZ önellentmondása. A folyamatban lévő nyomozási ügy arányait figyelembe véve akár 200 millió forintos korrupció is lehet a háttérben” – állítja a KDNP-s önkormányzati képviselő.

A fentiek alapján Wertán kezdeményezi ad hoc vizsgálóbizottság felállítását, amelynek feladata – ahogy a városatya fogalmaz – elsősorban a jelen ciklus árverést mellőző privatizációinak vizsgálata lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.